Brandslang veroorzaakt ongeval op De boomstammetjes

Gepubliceerd op 27/08/2007 om 19:46

Gisteren om 11u15 heeft er zich in Plopsaland De Panne een ongeval op de attractie De Boomstammetjes voorgedaan. Een bezoeker liep daarbij een sleutelbeenbreuk op. Inmiddels is bekend dat de brandslang die het ongeval veroorzaakte door een technicus werd achtergelaten.

Gisteren heeft zich in Plopsaland De Panne om 11u15 een ongeval op de attractie De Boomstammetjes voorgedaan. Een brandslang die in de vaargeul van de attractie was terechtgekomen, wentelde zich om de wieltjes van een bootje waardoor het op 5 meter hoogte vast kwam te zitten en dreigde te kantelen.

De inzittenden van het bootje, een familie uit Beveren-Waas, kroop naar het evacuatieplatform dat naast de geul ligt. De 42-jarige vader kwam daarbij ten val en brak zijn sleutelbeen. Hij kon gisterenmiddag het ziekenhuis alweer verlaten.

Op vraag van Plopsaland kwam het parket ter plaatse om het ongeval te onderzoeken. Na reconstructie van de feiten was duidelijk dat er geen sabotage in het spel was, zoals eerst werd gesuggereerd, maar dat het ongeval te wijten was aan nalatigheid van een technicus. De technicus had de brandslang ’s morgens gebruikt om het waterniveau op peil te brengen en was de slang nadien vergeten weg te nemen. Plopsa heeft ondertussen de nodige sancties jegens de betrokken werknemer getroffen.

De attractie werd om 20u ‘s avonds door het parket vrijgegeven en zal vandaag na controle van DNV weer openen.

bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Belgische Plopsa-parken beleefden succesvolle herfstvakantie

2 november 2013

Plopsaland De Panne bouwt nieuwe ingang en Mega Mindy-attractie

16 oktober 2007

Jacky Lafon bekroond met ster op Walk of Fame

29 januari 2017

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020