Dan toch: Plopsa neemt Comics Station Antwerp over

Gepubliceerd op 23/12/2019 om 19:22

Plopsa neemt het noodlijdende Antwerpse indoorpretpark Comics Station over. Daarover hebben de Plopsa Group en de directie van het indoorpretpark vandaag een akkoord gesloten. In april 2020 opent het park opnieuw de deuren.

Plopsa zal de volgende jaren zo’n 5 miljoen euro investeren. Comics Station, in het Centraal Station van Antwerpen, opende de deuren in 2017. De laatste maanden waren de huidige aandeelhouders op zoek naar nieuwe partners die het pretpark een versnelling hoger konden brengen. Uiteindelijk kozen ze voor een volledige verkoop.

Aandeelhouders Comics Station Antwerp:

Vanuit het aandeelhouderschap zijn we verheugd dat Comics Station Antwerp een doorstart kan nemen. We zijn ervan overtuigd dat we met de expertise van de Plopsa Group een goede optie genomen hebben op de uitbouw van een solide verdere toekomst van Comics Station Antwerp.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:

Bij Plopsa bekijken we steeds grondig elke opportuniteit. We zijn dan ook niet over één nacht ijs gegaan. De voorbije weken en maanden hebben we de tijd genomen om met alle betrokkenen te praten en een evaluatie te maken.

Tegelijk sluit Plopsa een nieuwe overeenkomst met Standaard Uitgeverij rond de stripfiguren van SU in het park. “We werken al met Studio 100 samen rond strips”, vult Jeroen Overstijns, CEO van Standaard Uitgeverij, aan. “Voor ons is het dus logisch dat onze stripfiguren bij deze nieuwe aandeelhouders mee de dragende kracht blijven van het park, naast vanzelfsprekend de Studio 100-figuren zelf. Daarom hebben we met veel plezier met Plopsa een overeenkomst gesloten op lange termijn.”

Open vanaf paasvakantie

De voorbije weken en ook nu tijdens de kerstvakantie was het park gesloten. Dat zal zo blijven tot de start van de paasvakantie, wanneer het park onder een nieuwe naam zal heropenen. Bepaalde thema’s blijven, andere zullen verdwijnen en plaats maken voor Studio 100-content. Vanaf de paasvakantie zal er dagelijks een Bumba Show te zien zijn.

Met de geplande wijzigingen en investeringen gaat een prijskaartje gepaard van 5 miljoen euro, gespreid over de volgende jaren.

Bron: Persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Plopsa krijgt concurrentie voor zwembad in Antwerpen

26 mei 2017

Plannen voor Plopsaqua Hannuit-Landen officieel voorgesteld

9 februari 2018

Make-over voor website Plopsa Business & Events

16 november 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020