De laatste Halloween-dag in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 04/11/2012 om 08:00

Plopsaland De Panne heeft, in vergelijking met andere Belgische pretparken, heel veel aandacht decoratie in het park. Overal, in elk hoekje, vind je wel een pompoen of een spookje. En dat maakt het Halloween-evenement van Plopsaland De Panne zo speciaal. Jammer genoeg moesten we ons bezoek vroegtijdig afronden door hevig stormweer.

Decoratie
Het hele park werd versierd met pompoenen, vleermuizen, spinnenwebben en spoken. Dat werd al meteen duidelijk, want het hele Dorpsplein baadde onder de pompoenen en strobalen. Aan alles werd gedacht, want zelfs de lampjes rond het terras kregen een pompoenmotief en de lantaarnpalen gaven oranje licht. Dat geeft een prachtig resultaat van zodra de avond valt.

Op het Kermisplein, en heel wat andere pleinen, troffen we verschillende spookjes aan. Eentje met en eentje zonder pompoen. Een blij gezicht, een boos gezicht. Allemaal stonden ze opgesteld als fotopunt.

De Pompoenkoning en mr. Dracula
De Pompoenkoning is, sinds zijn intrede in de Piet Piraat-special ‘Piet Piraat en de Pompoenkoning’, één van de vaste waarden van het Halloween in Plopsaland De Panne. Maar dit jaar kan je ook mr. Dracula ontmoeten in zijn kantoor in een deel van het ‘K3-museum’. Al vind hij dat zelf niet zo leuk…

Halloweenshow met Piet Piraat
Piet Piraat is met Halloween een vaste waarde in het ‘Groot theater’, dat binnen enkele maanden verdwijnt. In de show komt hij samen met Berend Brokkenpap in het grote piratenmuseum terecht. Als Berend een beeldje stuk maakt, verschijnt de geest van het museum en die wil dat Berend het beeldje vergoedt. Maar dat is een probleem, want Piet en Berend hebben geen geld op zoek en moeten opzoek naar de schat van het museum, waarbij ze de hulp van de toeschouwers goed kunnen gebruiken.

Heksenpret en de ‘zombie dance show’
Ook nieuw sinds dit jaar is ‘Heksenpret’ op het Kasteelplein en de ‘zombie dance show’ tussen ‘De dansende fonteinen’ op het Dorpsplein.

In ‘Heksenpret’ brengen een aantal heksen een leuke dansshow. Na het spektakel mochten de kinderen ook zelf meedansen en kregen ze allemaal een lekkere lolly.

Als de avond valt, verzamelen er enkele rare wezens op ‘De dansende fonteinen’. Ze gaven een speciale show met de fonteinen die mooi meedansten op de maat van de muziek. Voor het eerst werden ‘De dansende fonteinen’ dus geïntegreerd in een show.

Nog enkele nieuwtjes…
En afsluiten doen we met enkele nieuwtjes uit Plopsaland De Panne. De ‘ROX’-autootjes zijn nu ook verkrijgbaar in een groter formaat. Het Plopsa-kwartet, dat je gratis krijgt als je een kinderbox bestelt in een van de restaurants van het park, is nu ook verkrijgbaar in de Plopsa-winkel. De tegels van ‘De dansende fonteinen’ zijn vernieuwd en op de weide waar Amika staat, staat een hindernis voor paarden. Waarschijnlijk blijft deze er maar tijdelijk staan. En we ronden af met de ‘Balloon race’ in de Kermiszone die is afgebroken. Deze attractie is enkel maar even in onderhoud.

Foto’s

Gerelateerd nieuws

Een zomers dagje in Plopsaland De Panne

2 mei 2013

Vier Halloween met Piet Piraat in Plopsaland De Panne!

12 oktober 2014

Ketnet viert ook dit jaar ‘Ketnet Kerst’ in Winter Plopsaland!

24 september 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020