Momenteel wordt er hard gewerkt om de twee nieuwigheden, die binnen zo'n twee weken openen, op tijd klaar te hebben. In Wickieland is men druk bezig met de laatste decoratie, het testen van de attracties, maar vooral met het nieuwe pleintje dat bezoekers die uit de Kermiszone komen, naar de wereld van Wickie moet leiden. "> Momenteel wordt er hard gewerkt om de twee nieuwigheden, die binnen zo'n twee weken openen, op tijd klaar te hebben. In Wickieland is men druk bezig met de laatste decoratie, het testen van de attracties, maar vooral met het nieuwe pleintje dat bezoekers die uit de Kermiszone komen, naar de wereld van Wickie moet leiden. "> Momenteel wordt er hard gewerkt om de twee nieuwigheden, die binnen zo'n twee weken openen, op tijd klaar te hebben. In Wickieland is men druk bezig met de laatste decoratie, het testen van de attracties, maar vooral met het nieuwe pleintje dat bezoekers die uit de Kermiszone komen, naar de wereld van Wickie moet leiden. ">

De laatste loodjes in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 16/06/2013 om 10:17

Momenteel wordt er hard gewerkt om de twee nieuwigheden, die binnen zo’n twee weken openen, op tijd klaar te hebben. In Wickieland is men druk bezig met de laatste decoratie, het testen van de attracties, maar vooral met het nieuwe pleintje dat bezoekers die uit de Kermiszone komen, naar de wereld van Wickie moet leiden.

Wickieland (klik hier voor het uitgebreide dossier)
Vorige week zijn de drakkars van ‘Wickie the battle’ aangekomen in Plopsaland De Panne. Ieder bootje heeft een capaciteit van acht personen. Elke boot is ook voorzien van twee waterdichte kisten waar bezoekers hun rugzakken kunnen opbergen.

Naast twee attracties zal Wickieland ook twee eetgelegenheden en een winkel hebben. Het grotere restaurant (Viking grill) en het uitgiftepunt van Panos (Halvar’s sandwich) krijgen momenteel al vorm. Op de winkel is het voorlopig nog wachten tot volgend jaar. Men is nu ook bezig met het bevestigen van verlichting.

Bezoekers die net uit de Kermiszone komen, zullen vanaf 1 juli terechtkomen op een mooi, rustig pleintje. In het midden van het pleintje zal er een beeld van Wickie de viking geplaatst worden. Het beeldje wordt omgeven door lage struikjes. Momenteel is men bezig met het aanleggen van het pleintje en de aansluiting met de Kermiszone. Ook de laatste sporen van de ‘Plopsa Express’ zijn verwijderd.

Wie nu al niet meer kan wachten om de Wickie-zone te ontdekken, kan eens surfen naar de gloednieuwe website die Plopsa afgelopen week lanceerde. De zone zal geopend zijn voor bezoekers vanaf 1 juli.

Plopsa-theater (klik hier voor het uitgebreide dossier)
Wie met de auto of fiets langs door de straat langs Plopsaland De Panne rijdt of fietst, kan er niet naast kijken: het grote Plopsa-theater. De voorgevel van het gebouw staat momenteel in de stijgers voor het sculpteren ervan. Sinds begin deze maand zijn ook de houten hekken die het Dorpsplein scheidden van de werf, enkele meters naar achter verplaatst. Hierdoor kunnen de bezoekers vlak langs het theater lopen. Voor de oranje ingang van het theater zijn al enkele bloemperkjes en lantaarnpalen opgedoken.

In het theater zelf, zijn de wanden bedekt met zwarte doeken en een sterrenhemel die de bezoekers net voor de show een echt Plopsa-gevoel geven. Enkele dagen geleden is de betonnen vloer van de tribune bedekt met een rood tapijt. Verder wordt er nog gewerkt aan het podium en ook in de backstage worden de nodige faciliteiten voor de artiesten opgebouwd. In de loop van de volgende weken worden er ook 1.400 luxe theaterzeteltjes geleverd en op z’n plaats gezet.

Op maandag 15 juli geven Samson en Gert de allereerste zomershow in het nieuwe Plopsa-theater.

Nieuwtjes
Naast de vorderingen in Wickieland en bij het Plopsa-theater, hebben we elders in het park nog andere nieuwigheden gevonden. Op enkele tientallen meters van Wickieland, in de ROX-zone, is er rond de auto ROX een nieuwe omheining geplaatst. Deze omheining moet verhinderen dat de kinderen op de auto zitten of staan, wat de eerste dagen zo was.

Foto’s

Gerelateerd nieuws

Eerste tests met water in Plopsaqua

27 juni 2014

Finalistes Miss Belgian Beauty in Plopsaland De Panne

26 juli 2007

Winter Plopsaland officieel geopend door Gert Verhulst

8 december 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020