De Plopsa-parken beleefden een magisch jaar!

Gepubliceerd op 18/12/2012 om 18:05

2012 zit er bijna op, we beginnen bijna aan 2013. Tijd om de balans op te maken! Kortom, dit is het jaaroverzicht van Plopsa! Per maand vind je hieronder alle belangrijke gebeurtenissen. Veel leesplezier!

Elke gebeurtenis heeft een link gekregen naar het eigenlijke nieuwsartikel (soms nog op onze oude site).

Januari

Plopsa kondigde aan dat het een half miljoen euro zal investeren in Plopsa Coo. Met dat bedrag toverden ze ondermeer de ‘Splash’ om in de ‘Maya splash’. Ook in het Nederlandse indoorpark, Plopsa Indoor Coevorden, zouden ze een half miljoen investeren. Ondertussen is al bekend waarin: de nieuwe K3-zone met o.a. een ‘K3 brandweermolen’ en een ‘K3 verkeerspark’.

Holiday Park, het recentste Plopsa-park, kreeg in januari een nieuw logo. Alle logo’s van de parken zijn sindsdien in Plopsa-stijl. Nog in januari maakte Plopsa de nieuwe inkomprijzen voor 2012 bekend en startte de bouw voor de nieuwigheden in Holiday Park. Ook in januari nam Plopsa afscheid van ‘De vergulde fazant’. In Plopsa Indoor Hasselt doken plots nieuwe Plopsa-logo’s op. Koning Plopsa staat sindsdien niet meer op de logo’s…

Tegen het einde van de maand maakte Plopsa de concepten bekend voor het nieuwe personeelsgebouw in Plopsaland De Panne.

Februari

Begin februari werd het duidelijk dat de bekende Plopsa-huisjes ook in Holiday Park gingen komen. Diezelfde dag bleek ook dat het subtropisch zwembad, dat in 2014 opent, groter zal zijn dan gepland. Er werd ook meer info bekendgemaakt over twee evenementen in Plopsaland De Panne: de ‘Ketnet-fandagen’ kwamen terug en er zijn meer ‘K3 weekends’ dan de vorige jaren.

Tijdens de krokusvakantie ontving Plopsa Indoor Hasselt maarliefst 24.500 bezoekers, dat is 20% meer dan in 2011.

Maart

Niet veel nieuws deze maand: Plopsa publiceerde zijn nieuwe website en de nieuwe parkfolders werden bekendgemaakt.

April

Op 2 april verwelkomde Plopsaland De Panne de tien miljoenste bezoeker. Dit werd gevierd met veel cadeautjes! Ondanks het tegenvallende weer, was Plopsa toch tevreden over de paasvakantie.

Ondanks de commotie rond het gehandicaptenbeleid van Plopsaland De Panne, stond Plopsa toch achter het beleid. Daarna gingen ze toch overleggen met het centrum voor gelijke kansen. Er werd ook bekendgemaakt dat je tijdens de zomer meer moest betalen voor een toegangsticket voor Plopsaland De Panne.

Mei

Geen opvallend nieuws deze maand, maar wel reportages uit Plopsaland De Panne, Plopsa Coo en Holiday Park.

Juni

Plopsa paste uiteindelijk toch z’n gehandicaptenbeleid aan en maakte het programma voor de ‘Ketnet-fandagen’ bekend en in Holiday Park opende het nieuwe Majaland.

Juli

Op de eerste dag van deze maand startte Plopsa met ‘PlopsaCool’: vier reporters die verslag uitbrengen van evenementen in de Plopsa-parken. En op een van de laatste dagen werden de plannen voor het subtropisch zwembad gepubliceerd (bekijk ook ons dossier).

Augustus

Om de tweede vakantiemaand te beginnen, brachten we een bezoekje aan het zonnige Plopsaland De Panne. Deze maand werden ook twee inbrekers betrapt in Plopsaland De Panne. Natuurlijk werd ook de balans van de maand juli opgemaakt en tegen het einde van de maand ook van de hele vakantie.

September

Als de jeugd terug naar school begint te gaan, krijgt Holiday Park een prijs voor de ‘Wasser stunt show’ en voor ‘Expedition GeForce’. In Plopsa Indoor Coevorden werd de nieuwe buitenzone verder ingedeeld.

Bijna heel Vlaanderen wou in Plopsaland de verjaardag van Plop meevieren en het ‘Groot theater’ staat te koop. Ook voor Plopsa Indoor Hasselt werden de plannen voor de buitenzone bekendgemaakt.

Ketnet, de kinderzender van de VRT, maakte het programma voor de ‘Ketnet Halloween nocturnes’ bekend en Plopsa-baas Steve van den Kerkhof wint de ‘Fernand Peutemanprijs’.

Oktober

Op de ‘Plopsa-fanday’ werden enkele sappige nieuwtjes voorgesteld aan het publiek. Verder werden ook de ‘K3 bengeltjes’-weekends georganiseerd en waren er gemeenteraadsverkiezingen in de gemeenten van de Plopsa-parken.

Plopsa maakte ook de langverwachte plannen voor 2013 bekend: een nieuwe Wickie-zone met o.a. een disc’o coaster en een splash battle. De voorbereidingen voor Halloween werden ook gestart.

November

Wat viel er allemaal te beleven tijdens Sinterklaas en de winter bij Plopsa? Je leest het hier. Natuurlijk waren we er ook bij tijdens ‘Halloween’ in Plopsaland De Panne. Plopsa denkt ook aan de mobiele surfers. Resultaat: een mobiele versie van Plopsa.be.

Plopsa en de parken zijn ook meermaals genomineerd voor de ‘Diamond theme park awards’. Het gedetailleerde programma voor ‘Winter Plopsaland’ werd ook bekendgemaakt en Sinterklaas maakte zijn intrede in Plopsaland De Panne.

Eerder maakte Plopsa ook de plannen van de Wickie-zone bekend, nu ook de namen van de attracties. En voor wie al een bezoekje voor het volgende pretparkseizoen wil plannen: de openingsuren zijn bekend!

December

In de laatste maand van het jaar maakte Plopsa bekend dat er speciale abonnementen komen voor Plopsa Indoor Coevorden en Holiday Park. Dit op vraag van de buurtbewoners. We hebben ook nog een verslag van ‘Ketnet Kerst’ in ‘Winter Plopsaland’ en van ‘Kerst met Klus’ in Plopsa Indoor Hasselt en last but not least: foto’s van de allerlaatste show in het ‘Groot theater’ en de laatste dag van het seizoen.


Zo, jullie geheugen is weer opgefrist! Laat ons snel weten wat jouw
favoriete moment van afgelopen jaar was via Facebook.

Voor 2013 staat er bij Plopsa nog veel meer op de planning: de opening van
de nieuwe Wickie-zone, een nieuw theater en de K3-buitenzone. In Plopsaland
De Panne begint men ook met de bouw van het subtropisch zwembad en het hotel.

Gerelateerd nieuws

‘Samson en Gert Kersthow’ komt naar Plopsaland!

13 juni 2013

Plopsa wil bod doen op ‘Air Force One’

15 mei 2013

Het zomerse PlopsaFUN-magazine is er!

17 juli 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020