Definitief: tweede Poolse Plopsa-park komt in Warschau

Gepubliceerd op 27/09/2019 om 13:28

Eén jaar na de opening van Majaland Kownaty, het eerste Poolse Plopsa-park, kondigt de Plopsa Group vandaag de komst van een tweede Plopsa-park in Polen aan. Het nieuwe park zal gelegen zijn in de hoofdstad van het land en krijgt de naam Majaland Warschau.

Eind september 2018 openden de Plopsa Group en investeerder Momentum Capital het allereerste Plopsa-park in Polen: Majaland Kownaty. Door het aanhoudende succes van het park, kondigt de pretparkgroep nu een tweede pretpark in Polen aan. Het tweede park – Majaland Warschau – zal deel uitmaken van het innovatief complex Project Góraszka en is goed voor een investering van 30 miljoen euro.

Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof laat weten dat het nieuwe indoorpark volledig gedomineerd zal worden door het populaire karakter Maya de Bij. Verdere informatie over het attractieaanbod ontbreekt momenteel.

Lees ook: Plopsa heeft plannen voor tweede Maya de Bij-pretpark in Polen

Het park zal gelegen zijn aan het knooppunt van de zuidelijke ringweg om Warschau en een drukke snelweg. Naar verwachting duurt de bouw van het park zo’n twee jaar, waardoor de opening ten vroegste eind 2021 kan plaatsvinden. Voor de realisatie van het project doet Plopsa opnieuw beroep op de Belgische bouwgroep CFE, die ook verantwoordelijk was voor de bouw van Majaland Kownaty.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group

We zijn blij dat we dit project opnieuw samen met Momentum Capital kunnen realiseren. Ondertussen hebben we veel geleerd uit de bouw van het eerste park, waardoor we de huidige investeringen in Majaland Kownaty nog beter en sneller kunnen afwerken. Deze learnings nemen we mee naar het nieuwe park in Warschau.

De Plopsa Group telt ondertussen zeven pretparken: vier in België, één in Nederland, één in Duitsland en Majaland Kownaty in Polen. Naast het aangekondigde nieuwe park in Warschau, werd onlangs gestart met de bouw van een gloednieuw waterpark in België: Plopsaqua Landen-Hannuit.

Gerelateerd nieuws

Dit is de locatie van Majaland Warschau: het 2e Plopsa-park in Polen

29 september 2019

Plopsa heeft plannen voor tweede Maya de Bij-pretpark in Polen

5 juni 2018

Tweede editie Halloween Scare Nights gestart in Plopsaland De Panne

13 oktober 2019

Laura Tesoro onthult ster op Walk of Fame in Plopsaland

12 oktober 2019

Mijlpaal voor Plopsa Hotel: hoogste punt bereikt

8 oktober 2019

Plopsa heeft plannen voor tweede Maya de Bij-pretpark in Polen
UitgelichtKom griezelen in de Plopsa-parken!
Plopsaland De Panne
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Coo
Holiday Park

Halloween met Piet Piraat

Plopsaland De Panne

Halloween Scare Nights

Plopsaland De Panne

Ketnet Halloween Nocturnes

Plopsaland De Panne