Details en ontwerpen Plopsa Hotel onthuld: opening in 2020

Gepubliceerd op 19/05/2018 om 19:17

Plopsaland De Panne investeert de komende jaren zo’n 50 miljoen euro in verblijfsmogelijkheden. In 2020 wordt de eerste stap gezet met de opening van een hotel. Daarover zijn nu meer details bekend.

2020 belooft een interessant jaar te worden voor Plopsaland De Panne. Het park bestaat dan 20 jaar en bouwt voor die gelegenheid een nieuwe zone met een achtbaan en darkride. Daarbovenop vindt in datzelfde jaar ook de opening van het Plopsa Hotel plaats. Dat zal bestaan uit 117 kamers, een buffetrestaurant, twee bars en drie vergaderzalen. Plopsa Fans en Looopings konden de plannen inkijken.

Het hotel verrijst tussen het Dorpsplein en de De Pannelaan en zal zich uitstrekken van de ingang van Plopsaland tot waterpark Plopsaqua. De ingang van dat waterpark zal geïntegreerd worden in het hotel: Plopsaqua-bezoekers wandelen straks door een grot richting de ingang. Het hotel zal bestaan uit een hoofdgebouw in belle-époque-stijl en twee zijvleugels met de typische Plopsa-geveltjes.

Lees ook: In detail: zo zal het hotel van Plopsaland De Panne eruitzien


Zo zal het Plopsa Hotel eruit zien vanaf de hoofdparking

Gasten betreden het hotel via het hoofdgebouw en komen terecht in de lobby, die gethematiseerd wordt als backstage van het theater. Dat theater bevindt zich even verderop in de centrale ruimte die het restaurant, de twee bars en de vergaderzalen verbindt. Vanop alle vier verdiepingen heb je een adembenemend uitzicht op het theater beneden.

Plopsa zal onderscheid maken tussen drie kamertypes. Er komen 84 standaardkamers met een gemiddelde oppervlakte van 30m2, 18 suites en 15 luxesuites. Suites zijn iets groter dan de gewone kamers: tussen 47 en 100m2. De kamers beschikken over een tweepersoonsbed en minstens één stapelbed, aangevuld met alle nodige comfort.

Na een bezoek aan Plopsaland De Panne en/of Plopsaqua kunnen hotelgasten genieten van een uitgebreid buffet in het restaurant. Het is niet uitgesloten dat ook parkbezoekers zonder hotelreservatie welkom zijn in het restaurant, dat ook een buitenterras krijgt. Daarnaast kan je terecht in één van de twee bars voor een verfrissend drankje. Je hebt keuze uit een bar met zicht op het Dorpsplein en eentje aan de straatzijde.

Naast 117 hotelkamers wil Plopsa nog eens 150 vakantiehuisjes openen op de huidige Camping Ter Hoeve, die omgebouwd wordt tot het Plopsa Holiday Resort. Met de opening van het Plopsa Hotel en een vakantiepark wil Plopsaland De Panne tegen 2023 in totaal 1.400 bedden kunnen aanbieden aan bezoekers.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Bouw Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne gestart

19 september 2018

Officiële eerste steen en nieuwe ontwerpen Plopsa Hotel onthuld

10 april 2019

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

In detail: zo zal het hotel van Plopsaland De Panne eruitzien