Dino Splash in Plopsa Coo officieel geopend

Gepubliceerd op 18/07/2015 om 19:47

Vandaag werd in Plopsa Coo de gloednieuwe waterattractie officieel geopend. Heel wat genodigden woonden de feestelijke inhuldiging van Dino Splash bij.

Het themapark Plopsa Coo pakte vandaag uit met de feestelijke opening van een nieuwe familie-attractie: Dino Splash. De waterattractie bestaat uit drie verschillende glijbanen met elk hun eigen karakter. De glijbanen zijn helemaal geïntegreerd in de natuurlijke omgeving van het park. De nieuwste publiekstrekker is opgebouwd rond een vulkaan en gethematiseerd naar de wereld van dinosaurussen. Het kostenplaatje van deze investering bedraagt 2 miljoen euro.

De gloednieuwe attractie werd door de genodigden uitgebreid aan verschillende testen onderworpen. Steve Van den Kerkhof (CEO van de Plopsa Group), tevreden aandeelhouder Hans Bourlon en Thierry de Bournonville (burgemeester van Stavelot) kregen de eer om als eersten de 12 meter hoge glijbanen af te dalen met rubberen bootjes. Hiermee werd Dino Splash officieel geopend verklaard.

Jean-Luc Bertrand, parkmanager Plopsa Coo:
Het is een zeer mooie aanvulling op ons huidige attractie-aanbod. Bovendien past de thematisering van de nieuwe attractie uitmuntend in het avontuurlijke natuurdecor van Plopsa Coo. Het plaatje klopt volledig en de reacties zijn erg positief!


Dino Splash bestaat uit 3 waterglijbanen (foto: Plopsa)

Ook bekende Vlamingen zoals Jean-Marie Pfaff en Wendy Van Wanten zakten met hun kroost af naar Coo om de nieuwe aanwinst te testen. De attractie werd door alle aanwezigen enthousiast onthaald.

Jean-Marie Pfaff:
Ik wil er direct terug in! Het is niet alleen een heel mooie, maar ook verrassende attractie.

Alle aanwezigen maakten bovendien kennis met de bijhorende parkmascottes. Twee levensechte dinosaurussen zijn voortaan elke dag te bewonderen in Plopsa Coo en zijn bereid om op de foto te gaan met de bezoekers. Ze zijn deze zomer ook op andere plaatsen in Vlaanderen en Nederland te zien.

De attractie is elke dag in de zomervakantie open voor bezoekers en elke woensdag van 22 juli tot 26 augustus zelfs tot 22u. Tijdens de nocturnes wordt het park afwisselend ondergedompeld in Zuid-Franse of Braziliaanse sferen of maken de Gipsy K!ngs hun opwachting. Deze dagen worden afgesloten met een spectaculair vuurwerk.

Bron: persbericht Plopsa

Foto's

Gerelateerd nieuws

Plopsa Coo viert voor het eerst Halloween

29 oktober 2015

Herfstvakantie lokte 135.000 bezoekers naar Belgische Plopsa-parken

6 november 2016

Plopsa Coo zoekt foto’s uit openingsjaar 60 jaar oude Zetellift

6 juli 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020