Dit is de locatie van Majaland Warschau: het 2e Plopsa-park in Polen

Gepubliceerd op 29/09/2019 om 19:23

Het succesverhaal van Majaland Kownaty krijgt een vervolg. Voor de bouw van het tweede park trekt de Plopsa Group naar de Poolse hoofdstad Warschau, waar het park deel zal uitmaken van een entertainmentcomplex.

Na Kownaty in het westen van het land, is Warschau de tweede Poolse stad die een Plopsa-park krijgt. Dat kondigde de Plopsa Group vrijdag officieel aan, 15 maanden nadat een groot aankondigingsbord verscheen in het centrum van de Poolse hoofdstad. 20 kilometer verder, in Góraszka, wordt gebouwd aan een nieuw shopping- en entertainmentcomplex waarvan Majaland Warschau deel zal uitmaken.

Het ruim 77.000 m2 grote complex kreeg de naam Project Góraszka en ligt aan het knooppunt van de zuidelijke ringweg om Warschau en de S17-snelweg. Naast Majaland Warschau is er ook plaats voor 120 winkels, een bioscoop, verschillende restaurants en 3.400 parkeerplaatsen. De grond – een voormalig vliegveld – is reeds aangekocht. Er is 8.000 m2 aan uitbreidingsmogelijkheden.

Lees ook: Definitief: tweede Poolse Plopsa-park komt in Warschau

Majaland Warschau maakt deel uit van een nieuw shopping- en entertainmentcomplex

Op de eerste 3D-ontwerpen van Project Góraszka is te zien dat Majaland Warschau zowel binnen- als buitenattracties krijgt. Eén van de ontwerpen toont een enorme achtbaan in het buitengebied. Hoe waarheidsgetrouw dat ontwerp is, is niet duidelijk. In tegenstelling tot Majaland Kownaty krijgen alle attracties in het park in Warschau een Maya de Bij-thema.

Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof gelooft dat de bouw van het nieuwe park minder lang zal duren dan in Kownaty. “Ondertussen hebben we veel geleerd waardoor we de huidige investeringen in Majaland Kownaty nog beter en sneller kunnen afwerken. Deze learnings nemen we mee naar het nieuwe park in Warschau”, laat hij weten in een persbericht. Naar verwachting zal de bouw twee jaar duren.

Voor de bouw van Majaland Warschau is 30 miljoen euro nodig: 10 miljoen meer dan voor Majaland Kownaty. Plopsa werkt opnieuw samen met de Nederlandse investeerder Momentum Capital en het Belgisch-Poolse bouwbedrijf CFE. Het volledige complex moet klaar zijn in oktober 2022. Wanneer Majaland Warschau zal openen is nog niet bekend.

Bron: Project Góraszka

Foto's

Gerelateerd nieuws

Plopsa heeft plannen voor tweede Maya de Bij-pretpark in Polen

5 juni 2018

Definitief: tweede Poolse Plopsa-park komt in Warschau

27 september 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Definitief: tweede Poolse Plopsa-park komt in Warschau