Drukke zomer: Heidi The Ride, K3, verjaardagen en meer!

Gepubliceerd op 03/06/2016 om 17:35

De zomervakantie nadert met rasse schreden. Plopsa heeft ook deze zomer tal van nieuwigheden en verrassende evenementen voor haar bezoekers in petto. Er zijn nocturnes, optredens, 20 jaar Studio 100, de opening van Heidi The Ride en nog meer meer.

Plopsaland De Panne

Heidi The Ride

Plopsaland De Panne opent in juli haar allereerste houten achtbaan. Het is tevens de tweede houten achtbaan in België. De attractie zal de naam Heidi The Ride dragen. De achtbaan is toegankelijk voor bezoekers vanaf 1,20 meter (met begeleiding) en vanaf 1,40 meter zonder begeleiding.

Het hele project bestaat uit twee fases. In de eerste fase werd de achtbaan en het station gebouwd, dat naast de bestaande attractie De Boomstammetjes ligt. De achtbaan zelf bestaat volledig uit een houten constructie en bevat twee achtbaantreintjes, elk met een capaciteit van 12 personen.

De tweede fase gaat van start in de herfst van 2016 en zal tegen 2017 resulteren in een compleet nieuwe themazone rond Heidi. Fase twee bestaat dus uit de thematische afwerking en de creatie van een themagebied dat Heidiland zal heten. De zone zal onder andere een horecapunt, een winkel en een deels overdekt terras omvatten. Bezoekers zullen bij het betreden van Heidiland ondergedompeld worden in de sfeer van een Zwitsers bergdorpje.

Meer info over de achtbaan vind je in ons dossier.

Shows en evenementen

Plopsaland De Panne heeft een drukbezet evenementen- en showprogramma voor zijn bezoekers klaarstaan. Naast de vele dagelijkse shows en evenementen overdag, kan het themapark vanaf 16 juli tot en met 27 augustus elke zaterdag ook na zonsondergang bewonderd worden.

Bumba Show
De allerkleinsten kunnen hun hartje ophalen tijdens één van de knotsgekke liveshows met Bumba en Bumbalu, elke zaterdag in het Plopsa Theater.

Klus Show
Ook Kabouter Klus vliegt er deze zomer weer in met een spetterende show in het theater! Oefen alvast de leukste Plop-liedjes!

Samson en Gert Zomershow
Samson en Gert zijn er al bij van in het prille begin en kunnen ook deze zomer natuurlijk niet ontbreken in Plopsaland De Panne. Ze vieren elke weekdag vanaf 18 juli tot en met 19 augustus de vakantie met een spetterende Zomershow. Ook de Burgemeester zal er bij zijn voor de nodige dosis dolle fratsen en leuke liedjes.

F.C. De Kampioenen Fandagen
Sinds vorig jaar heeft het originele F.C. De Kampioenen Café uit de gelijknamige serie een vaste plaats gekregen op het Dorpsplein in Plopsaland De Panne. Op 2, 3, 9 en 10 juli zakken de acteurs af naar hun favoriete pretpark om er samen met alle bezoekers een dagschotel of chocomelk te drinken. Hier vind je meer info.

De Nacht van de Abonnees
Op 9 juli stelt Plopsaland De Panne vanaf 19u30 exclusief voor alle abonnees haar deuren open voor een avond vol leuke optredens, extra animatie en heel veel verrassingen. Reserveren (klik hier) vooraf is echter wel vereist want de plaatsen zijn beperkt. Op deze pagina vind je alle informatie.

Nocturnes: Summer Carnival
Plopsaland De Panne wordt ondergedompeld in exotische sferen tijdens Summer Carnival! Op deze avondnocturnes genieten alle bezoekers van kleurrijke dansspektakels, zwoele ritmische drums en spectaculaire capoeira shows. De avond wordt afgesloten met een magisch vuurwerk.

Nocturnes: Wiener Circus Nights
Tijdens de Wiener Circus Nights wordt het park ingepalmd door circusartiesten. De hele avond lang worden bezoekers beetgenomen door goochelaars, kunnen ze genieten van de dolle fratsen van clowns en bewonderen ze de kunstjes van vuurspuwers. De nocturne vol adembenemend entertainment wordt tenslotte afgesloten met een verbazingwekkende illusieshow gevolgd door een spectaculair vuurwerk!

Nocturnes: Grease Summernights
Het hele park swingt erop los tijdens de Grease Summernights! Bezoekers krijgen de kans om de fifties te beleven zoals nooit tevoren, te smullen van heerlijke suikerspin en de benen los te schudden op Grease Lightning, Summernights en vele andere hits, live gezongen door een volwaardige John Travolta-lookalike.

Ghost Rockers
Na een succesvol jaar maken de Ghost Rockers tijd voor een spetterend optreden in Plopsaland De Panne. Jonas, Mila, Jimmy, Charlie en Alex zetten samen met alle bezoekers het Plopsa Theater op zijn kop!

Prinsessia
De meiden van Prinsessia zijn helemaal klaar om alle kinderharten te veroveren in Plopsaland De Panne! Alle bezoekers worden uitgenodigd om mee te zingen en dansen tijdens een kleurrijke liveshow in het Plopsa Theater.

Studio 100 TV Fandagen
Tijdens deze fandagen hebben bezoekers de gelegenheid de populaire Studio 100 TV-gezichten ontmoeten. Daarnaast kunnen ze een babbeltje slaan met de presentatoren van Studio 100 TV en een te gekke show bijwonen.

20 jaar Studio 100
Studio 100 blaast dit jaar 20 kaarsjes uit en dat betekent natuurlijk groot feest! Bewonder de gigantische Studio 100 Sterrenparade met K3, Prinsessia, Ghost Rockers, Samson en Gert, Kabouter Plop, Kwebbel, Klus en Smal, Piet Piraat, Mega Mindy, Nachtwacht, Kosmoo, Flin en Flo, Maya en Wickie en dans er op los tijdens de vele optredens met jouw favoriete helden! Dit unieke feest mag je zeker niet missen! Hier vind je het programma.

Wil je deze leuke shows en evenementen meemaken? Bestel dan snel je tickets! Bekijk ook zeker de openingstijden.

Plopsaqua De Panne

Vorig jaar maakten België en de omliggende landen kennis met een unieke waterbeleving. Op 22 maart 2015 werd het allereerste waterpark van Plopsa feestelijk geopend. Plopsaqua De Panne is enig in zijn soort door de ver doorgedreven en unieke thematisering. Het waterpark is volledig gedecoreerd rond de Studio 100-held Wickie de Viking, waarbij het decor een dooiend sneeuwlandschap bij zonsondergang uitbeeldt.

Met 300.000 bezoekers in 2015 is Plopsaqua een schot in de roos. De mogelijkheid om dit succesverhaal uit te breiden naar andere locaties wordt bekeken.

Hier lees je alle info over het waterpark. Tickets bestellen kan via de officiële ticketshop.

Plopsa Indoor Hasselt

2016 is een echt feestjaar, onder andere omdat Plopsa Indoor Hasselt zijn 10e verjaardag viert! Het park heeft gedurende de zomermaanden dan ook tal van verrassingen voor zijn bezoekers in petto in de vorm van een aantal leuke shows.

Bumba Show: Bumba gaat op reis

Tijdens de dagelijkse Bumba Show beleven Bumba en Bumbalu de zotste avonturen in het nostalgische amfitheater in Plopsa Indoor Hasselt. Een aanrader voor de allerkleinsten!

Klus Show

Klus verlaat het kabouterbos voor een leuke show in Plopsa Indoor Hasselt! De kleinste fans, maar ook mama’s en papa’s, kunnen hun beste danspasjes bovenhalen voor deze show vol bekende hits.

Maya Show

Bzzzzzzz… Maya is op weg naar Plopsa Indoor Hasselt om een superspannend zomeravontuur met haar vriendjes te beleven! De kleinste bezoekers dansen en springen mee met Maya de Bij in haar wondermooie natuurwereld.

Bekijk snel de openingstijden en bestel je tickets voor een leuk dagje uit deze zomer!

Plopsa Indoor Coevorden

Nadat Plopsa Indoor Coevorden vorig jaar zijn vijfde verjaardag vierde, wordt ook dit jaar onvergetelijk voor het Nederlandse indoorpark! Tijdens de zomermaanden staan er opnieuw een aantal leuke liveshows in het nostalgische amfitheater op het programma.

Bumba Magico Show

Kleine Bumbafans mogen deze verbazingwekkende Bumba Magico Show zeker niet missen! Samen met Bumbalu, Pantuf, Kiwi en Nanadu tovert Bumba er op los in het Bumba Circus. Hij laat zelfs Bumbalu even verdwijnen. Dat is toch de bedoeling. Hopelijk loopt dat goed af…

Wickie Show

Tijdens deze leuke dagelijkse liveshow ontdekken Wickie en Ylvi een vreemde machine die Halvar heeft gemaakt om Vreselijke Sven vanop afstand te kunnen ruiken. Bezoekers die benieuwd zijn of dit wel zal werken, kunnen alvast koers zetten richting Plopsa Indoor Coevorden!

Het overzicht van de openingsuren van Plopsa Indoor Coevorden staat op deze pagina. Via de ticketshop kan je tickets bestellen.

Plopsa Coo

2016 heeft ook een speciale betekenis voor Plopsa Coo. Het Plopsa-park in de Belgische Ardennen blaast namelijk 10 kaarsjes uit. Bovendien viert ook de beroemde Zetellift zijn 60e verjaardag. Dat wordt gevierd met een spectaculaire avondnocturne aan het begin van de zomervakantie!

Shows en evenementen

Verjaardagsfeest 10 jaar Plopsa Coo
Plopsa Coo wordt 10 jaar dus dat moet gevierd worden! Speciaal voor deze gelegenheid krijgt iedereen voor €10 toegang tot het park (i.p.v. €25) en komen Hanne, Klaasje en Marthe van K3 langs voor een onvergetelijk concert aan de voet van de Watervallen van Coo! Het volledige programma vind je hier.

Maya Show
Bzzzzzz… Maya en haar vriendjes zijn op weg naar Plopsa Coo om dolle avonturen te beleven! Gedurende de hele zomervakantie zijn Maya, Flip en Willy te zien in een te gekke liveshow.

Nocturnes: Magic Nights
Tijdens de Magic Nights avondnocturnes verzamelen tovenaars, elfjes en andere magische figuren zich in Plopsa Coo, waar allerlei mysterieuze dingen staan te gebeuren. Bezoekers krijgen de kans deze magische wezens te ontmoeten, vooraleer ze opnieuw verdwijnen in de duistere bossen van de vallei. De dag wordt beëindigd met een adembenemend vuurwerkspektakel.

Nocturnes: Wiener Circus Nights
Tijdens de Wiener Circus Nights wordt Plopsa Coo ingepalmd door circusartiesten. De hele avond lang worden bezoekers beetgenomen door goochelaars, kunnen ze genieten van de dolle fratsen van clowns en bewonderen ze de kunstjes van vuurspuwers. De avondnocturne vol entertainment wordt tenslotte afgesloten met een verbazingwekkende illusieshow, gevolgd door een spectaculair vuurwerk!

Nocturnes: Summer Carnival
Toeters, bellen en kleurrijke kostuums sieren Plopsa Coo tijdens Summer Carnival! Bezoekers kunnen genieten van kleurrijke dansspektakels en zwoele ritmische drums. De avond wordt afgesloten omstreeks 22u met een magisch vuurwerk.

Op deze pagina vind je alle openingstijden van Plopsa Coo. Tickets kan je aankopen via de website van het park.

Holiday Park

Ook voor Holiday Park is 2016 een jaar vol feest en nieuwigheden. Het park viert dit jaar zijn 45e verjaardag en dat wordt elke openingsdag op feestelijke wijze gevierd. Zo worden de bezoekers dagelijks getrakteerd op een spetterende verjaardagsshow voor jong en oud met onder andere Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi!

Maar dat is nog niet alles. Gedurende het hele feestjaar kunnen bezoekers dagelijks genieten van een spectaculaire waterskishow met de befaamde parkmascotte Holly in de hoofdrol. Als kers op de verjaardagstaart staat er tenslotte nog een dagelijkse parade met de populaire Studio 100-figuren op het programma.

Nieuw: Airshow ’71

Met de start van het nieuwe pretparkseizoen werd ook de gloednieuwe themazone Airshow ’71 geïntroduceerd. Deze is opgebouwd rond de spectaculaire vliegattractie Sky Fly, die eind vorig jaar opende. Daarnaast maakt ook de Balloon Race deel uit van Airshow ’71. Deze werd omwille van de komst van de zone in een gloednieuw kleedje gestoken.

Naast deze twee reeds bestaande attracties, krijgt de nieuwe themazone er deze zomer nog twee extra attracties bij: de Red Baron, die eind juni open gaat, en de Wellenflug, waarvan men vanaf eind juli kan genieten. Tenslotte kan je in de themazone ook terecht in het nieuwe horecapunt Ikarus Snack én in de gethematiseerde winkel Airshop ’71.

Shows en evenementen

Verjaardagsshow met Maya, Wickie en Heidi
Holiday Park viert zijn verjaardag met een onvergetelijke verjaardagsshow waarin Maya, Wickie, Heidi en al hun vrienden de hoofdrol spelen. Deze nieuwe, originele show garandeert plezier voor alle leeftijden.

Waterski-stuntshow
Een professionele waterskishow met actie, comedy en spectaculaire stunts, ter ere van de 45e verjaardag van het park!

Sunshine Live Park Party
Samen met de radiozender Sunshine Live wordt dit een te gek feestje in Holiday Park. Dit evenement zal live uitgezonden worden in de Sunshine Live studio.

Nocturnes: Viva Brazil Summernights
Op de Viva Brazil Summernights kunnen bezoekers zich even in Zuid-Amerika wanen: de magische sfeer, opzwepende Braziliaanse Shows en tropische openingstijden halen het carnavalsfeest van Rio naar Duitsland! Daarnaast wordt er genoten van indrukwekkende live-acts, opzwepende beats en een groot vuurwerk.

Nocturnes: American Summernights
Maak kennis met ‘de Amerikaanse manier van leven’ in Holiday Park. Het park wordt volledig ondergedompeld in de Amerikaanse cultuur met coole cheerleaders, lekkere suikerspinnen, chicken-wings en imposante burgers. Daarbovenop zijn er enkele spectaculaire shows in het Amerikaans thema.

Nocturnes: Circus Summernights
Het circus komt eraan! Goochelaars, clowns en jongleurs brengen een avond vol verrassingen en laten de bezoekers betoveren door vele trucjes, dolle fratsen van de clowns en een gloeiend hete show van de vuurspuwer! Een verbazingwekkende illusieshow en een prachtig vuurwerk maken de dag compleet.

De openingsuren van Holiday Park kunnen op deze pagina geraadpleegd worden. Tickets zijn online verkrijgbaar.

Bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Holiday Park verwelkomt 70% meer bezoekers

26 april 2017

2018 wordt jaar vol nieuwe evenementen in de Plopsa-parken

1 januari 2018

Holiday Park viert de zomer met eerste Party Summernight

13 juli 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020