Duitsland krijgt op termijn drie Plopsa indoorparken

Gepubliceerd op 01/05/2010 om 07:37

In een interview na aanleiding van de opening van Plopsa Indoor Coevorden heeft Plopsa directeur Van den Kerkhof in een interview laten weten dat het bedrijf de intentie heeft op op korte termijn drie Plopsa pretparken in Duitsland te openen.

“Volgend jaar openen we een tweede indoor Plopsaland in eigen land. In ons park in De Panne. het is wel de helft kleiner dan dit park in Coevorden. Dat is een investering van 6 miljoen euro. In De Panne hopen we het jaar daarop ons hotel eindelijk te open (8 miljoen euro) en Coo krijgt in 2010 een Spinning Coaster, dat is een grote attractie die zo’n 3,5 miljoen euro zal kosten.” zegt de algemeen directeur van Plopsa.

“Ook voor onze uitbreidingsplannen in Duitsland kregen we veel voorstellen voor locaties. Zo’n tachtigtal. Voor de eerste locatie hebben we een shortlist van een drietal gemeenten. We praten opnieuw met Center Parcs, maar ook met de Nederlandse hotelketen Van der Valk” voegt hij er aan toe.

Plopsa heeft de intentie om het eerste Duitse park in 2014 of 2015 te openen en er op termijn drie indoorparken te bouwen. Als er een bestaand outdoorpark te koop wordt aangeboden, zal het zich ook kandidaat stellen. “Want een nieuw themapark bouwen vanuit het niets, is voor ons nu niet haalbaar. Dat vraagt een investering van minstens honderd miljoen euro.”

Ook over de opening van nieuwe Plopsa pretparken in Frankrijk staat het productiehuis niet negatief. “Ten zuiden van Parijs is er eigenlijk niets meer. Als Duitsland lukt, ligt een stap naar Frankrijk voor de hand. Zeker omdat onze partner in Coevorden, Center Parcs, zo sterk staat in Frankrijk.”

Gerelateerd nieuws

Straat met meeste Plopsa-abonnees ligt in Poperinge!

23 maart 2013

Decoratiebedrijf Plopsa-parken failliet verklaard

31 januari 2019

Eigen website voor Plopsa FunCard

17 april 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020