Vandaag nodigde Plopsa de pers en fansite's uit voor een rondleiding op de twee werven in Plopsaland De Panne: de Wickie-zone en het Plopsa-theater. Dus wij trokken met twee reporters naar Plopsaland De Panne. "> Vandaag nodigde Plopsa de pers en fansite's uit voor een rondleiding op de twee werven in Plopsaland De Panne: de Wickie-zone en het Plopsa-theater. Dus wij trokken met twee reporters naar Plopsaland De Panne. "> Vandaag nodigde Plopsa de pers en fansite's uit voor een rondleiding op de twee werven in Plopsaland De Panne: de Wickie-zone en het Plopsa-theater. Dus wij trokken met twee reporters naar Plopsaland De Panne. ">

Een blik op de twee werven in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 25/05/2013 om 13:22

Post ImageVandaag nodigde Plopsa de pers en fansite’s uit voor een rondleiding op de twee werven in Plopsaland De Panne: de Wickie-zone en het Plopsa-theater. Dus wij trokken met twee reporters naar Plopsaland De Panne.

Naast de pers en fansite’s waren ook Zoë en Arezina van ‘PlopsaCool’ en enkele Facebook-fans die een wedstrijd gewonnen hadden, aanwezig.

Wickie-zone (klik hier voor het uitgebreide dossier)
Vorig weekend vonden de eerste testritten van ‘De grote golf’ plaats. De attractie zelf staat er al sinds eind maart, maar de decoratie is nog niet helemaal af. Eén van de twee hellingen is al bedekt met rotsen. Volgende week worden beide attracties gekeurd op veiligheid.

Aan de gebouwtjes in de zone is men nog bezig met de decoratie aan te brengen. Naast de twee attracties zal de zone ook nog twee horecapunten, ‘Halvar’s sandwich’ en ‘Viking grill’, een sanitaire blok en een gamehoek tellen. Volgend jaar zal ook de tweede fase openen. Die tweede fase omvat de opening van een winkel en de uitbreiding van de wachtrij voor ‘Wickie the battle’.

Tijdens de rondleiding kreeg iedereen een enveloppe met enkele belangrijke ‘facts’ op. Op het lijstje stond te lezen dat de Wickie-zone, waarvan de bouw gestart is in december vorig jaar, in totaal 5,5 miljoen euro gekost heeft, de totale oppervlakte 7000 vierkante meter is en dat er 1.600.600 liter water in de vikingbaai zal zitten. De zone zal ook gedecoreerd zijn met 30 vikinghelmen, 15 beelden, 28 schilden, 60 vuurkorven en twee vikingboten.

Plopsa-theater (klik hier voor het uitgebreide dossier)
Tijdens de rondleiding kon de pers op de tribune gaan en zo een adembenemend zicht verkrijgen over het theater. In de foyer is men bezig met het aanleggen van de vloer en het plaatsen van spots op het plafond.

Ondertussen zijn ook alle ramen geplaatst in de oranje ingang en zijn er ook al enkele nooddeuren geplaatst. In de ‘green room’ voor de artiesten staat nu nog niet zo veel, maar op de ramen hangen wel tekeningen van hoe het er zal uitzien. In de zaal zelf is men druk bezig met het plaatsen van verlichting en decoratie. De muren zullen bedekt worden met een sterrenhemel, vergelijkbaar met de binnenwand van de toren van de ‘SuperSplash’. De artiesten zullen zich in die ruimte kunnen ontspannen, een kijkje nemen op het balkon of zelfs de show meevolgen. Er is achter de schermen ook al sanitair geplaatst.

Ook van het theater, dat op 15 juli geopend zal worden door Samson en Gert, zijn er enkele belangrijke ‘facts’. De foyer zal een capaciteit hebben van om en bij de 1.400 personen en dat op een oppervlakte van 1.200 vierkante meter. De foyer staat ook in verbinding met het naastgelegen Mayaland, waardoor de zaal uitermate geschikt is voor een walking-dinner. Plopsa wil hiermee inspelen op de groeiende B2B-markt. Het podium zelf zal 540 vierkante meter groot zijn en er zullen 1.400 luxezetels in het theater komen te staan.

Nieuwtjes
Naast de vele nieuwtjes op de werven, hebben we ook nog nieuwtjes gevonden op andere plaatsen in het park. Voor wie aan de splash van ‘De boomstammetjes’ de voorbije keren een nat pak overhield, kan vanaf nu aan het einde van de wachtrij van de attractie een regenponcho kopen.

In de Big en Betsy zone is er sinds kort een kleine moestuin aangelegd. De moestuin is gelegen tussen ‘De doorloopweide’ en ‘De tractors’ en maakt vermoedelijk deel uit van de ‘Boerderijklas’ voor scholen.

Foto’s

Video

Post Image

Tekst gebaseerd op persbericht Plopsa en verslag PlopsaFansite.

Gerelateerd nieuws

Mayaland sluit vroeger op 11 januari 2014

28 december 2013

Heel wat nieuwtjes onthuld op PlopsaFanday

29 november 2014

Walk of Fame-ster voor Jacky Lafon

25 januari 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020