Een blik op de werf van het Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 05/11/2019 om 20:02

In het najaar van 2020 worden de eerste gasten verwacht in het Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne. Tot dan wordt er hard doorgewerkt op de enorme bouwwerf aan de ingang van het park.

Al meer dan een jaar wordt er tussen de ingang van Plopsaland De Panne en het waterpark Plopsaqua De Panne gebouwd aan een megaproject: het Plopsa Hotel. Intussen is de ruwbouw van het hotel zo goed als klaar. Plopsa Fans nam een kijkje in het hotel in aanbouw.

Verspreid over drie verdiepingen komen er straks 117 gethematiseerde kamers, waarvan er 11 worden toegewezen aan een Studio 100-figuur. Zo slapen hotelgasten binnenkort in de Kabouter Plop-, Bumba-, K3- of F.C. De Kampioenen-suite. Voor deze gasten zijn onder het hotel een 40-tal parkeerplaatsen voorzien. Andere gasten kunnen parkeren op de parkings van Plopsaland De Panne.

Lees ook: Mijlpaal voor Plopsa Hotel: hoogste punt bereikt

Dit wordt de lobby van het Plopsa Hotel

Het Plopsa Hotel zal ook over een ruim restaurant beschikken waar zowel hotel- als parkgasten ’s avonds kunnen dineren. Verder voorziet het hotel ook twee bars, een kleine winkel en verschillende vergaderzalen.

De opening van het Plopsa Hotel moet er mee voor zorgen dat het aantal bezoekers van Plopsaland De Panne zal stijgen van 1,6 naar 2 miljoen bezoekers per jaar. Het kostenplaatje bedraagt zo’n 20 miljoen euro. De Plopsa Group heeft ook plannen voor een hotel bij Plopsa Coo en Holiday Park.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Bouw hotel Plopsaland De Panne gaat razendsnel

17 maart 2019

Plopsa Hotel krijgt theaterthema, eerste tekeningen vrijgegeven

15 juni 2016

Details en ontwerpen Plopsa Hotel onthuld: opening in 2020

19 mei 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Mijlpaal voor Plopsa Hotel: hoogste punt bereikt