Eerste concepttekeningen Holiday Park Kownaty vrijgegeven

Gepubliceerd op 16/09/2016 om 21:32

In 2017 opent Holiday Park Kownaty, het Poolse Plopsa-pretpark, de deuren. Het indoorpark krijgt verschillende themagebieden, waarvan de eerste concepttekeningen nu vrijgegeven zijn.

Op de eerste concept arts zien we duidelijke gelijkenissen met de bestaande Plopsa Indoor-parken in Hasselt en Coevorden. Het Dorpsplein, waar je het park betreedt, zal gethematiseerd naar een Zwitsers bergdorpje. De buitenkant van waar zich vermoedelijk de winkel zal bevinden, is vormgegeven als berghutten.

Er zijn twee verschillende versies van een concept voor de eye-catcher op het Dorpsplein: ofwel een carrousel waarin je kan plaatsnemen op de rug van een rendier of een van de andere dieren, ofwel een zogenaamde Farm Themed Caroussel van de Nederlandse bouwer Wooddesign.

Naast de Heidi-zone vind je het vikingdorp van Wickie de Viking, met de alom bekende Wickie Coaster. De Woeste Zee krijgt geen piratenboot, maar een heus vikingschip. De Vuurtoren zal vormgegeven worden als een vikingtotem zoals je die ook vindt voor de ingang van De Grote Golf in Plopsaland De Panne.

Op één van de concepten zijn nog enkele andere attracties te zien: een variant op De Eendjes, een kopie van De Vliegende Fietsen zoals je die in het Duitse Holiday Park kan vinden (met vlinders in plaats van fietsen).

Als alles volgens plan verloopt, opent Holiday Park Kownaty eind 2017 voor het publiek. In latere fases komt er ook een hotel, een sportpark, bungalowpark en uitgaansgebied.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

Tarieven Majaland Kownaty in eerste openingsjaar bekend

20 februari 2018

Plopsa wil de komende jaren 4 nieuwe parken openen

17 november 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020