Eerste fase bouw Plopsaqua Landen-Hannuit afgerond

Gepubliceerd op 13/12/2019 om 20:54

Begin mei werd in Hannuit het startschot gegeven voor de bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit. Intussen werd er hard gewerkt aan het tweede Belgische Plopsa-waterpark en zijn de grondwerken en bouw van de staalconstructie afgerond.

In samenwerking met de steden Hannuit en Landen wordt er momenteel nabij de taalgrens en centraal in België een waterpretpark van 4.800 m2 gebouwd, gelegen langs de autosnelweg voor een optimale en vlotte bereikbaarheid.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:

De grondwerken en staalconstructie van de hal werden zopas afgerond. Ook de betonnen toegangstoren tot de drie waterglijbanen werd voltooid. Momenteel zijn ze met man en macht bezig aan de betonwerken voor de Wild River en het Golfslagbad en worden de eerste leidingen gelegd.

Daarnaast zijn ook de drie spectaculaire glijbanen en decoratie besteld. “We blijven dus mooi op schema om in het najaar van 2020 te openen”, stelt Van den Kerkhof.

Lees ook: Stand van zaken: bouw Plopsaqua Landen-Hannuit gaat de hoogte in

Het exterieur van Plopsaqua Landen-Hannuit werd aangepast om zo goed mogelijk in het groen te passen

In het gloednieuwe zwemcomplex zal zowel plaats zijn voor ontspanning en recreatie als voor sport en educatie. Naast een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, komt er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen. Daaronder: de 19 meter hoge Sky Drop, De Glijdende Banden en de Disco Slide. Verder zal Plopsaqua Landen-Hannuit ook over een golfslagbad, Wild River, playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna beschikken.

De zones worden volledig rond de leefwereld van Bumba en Maya de Bij ingericht. Er zal gewerkt worden met scenografische verlichting die per setting aangepast wordt. Op die manier worden bezoekers in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld en wordt de beleving compleet anders dan in een klassiek subtropisch zwemparadijs.

Doordat de werken nog steeds op schema zitten, komt de geplande opening in het najaar van 2020 niet in gevaar. Voor inwoners van Landen en Hannuit wordt Plopsaqua het nieuw stedelijk zwembad. Het gaat om een investering van 25 miljoen euro.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Opening Plopsaqua live uitgezonden op televisie

16 maart 2015

Eind juni uitsluitsel over nieuwe Plopsaqua-vestigingen

21 maart 2016

Nieuwe Plopsaqua’s worden weer iets concreter

21 februari 2017

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020

Stand van zaken: bouw Plopsaqua Landen-Hannuit gaat de hoogte in