Eerste fase bouw Plopsaqua Landen-Hannuit afgerond

Gepubliceerd op 13/12/2019 om 20:54

Begin mei werd in Hannuit het startschot gegeven voor de bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit. Intussen werd er hard gewerkt aan het tweede Belgische Plopsa-waterpark en zijn de grondwerken en bouw van de staalconstructie afgerond.

In samenwerking met de steden Hannuit en Landen wordt er momenteel nabij de taalgrens en centraal in België een waterpretpark van 4.800 m2 gebouwd, gelegen langs de autosnelweg voor een optimale en vlotte bereikbaarheid.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:

De grondwerken en staalconstructie van de hal werden zopas afgerond. Ook de betonnen toegangstoren tot de drie waterglijbanen werd voltooid. Momenteel zijn ze met man en macht bezig aan de betonwerken voor de Wild River en het Golfslagbad en worden de eerste leidingen gelegd.

Daarnaast zijn ook de drie spectaculaire glijbanen en decoratie besteld. “We blijven dus mooi op schema om in het najaar van 2020 te openen”, stelt Van den Kerkhof.

Lees ook: Stand van zaken: bouw Plopsaqua Landen-Hannuit gaat de hoogte in

Het exterieur van Plopsaqua Landen-Hannuit werd aangepast om zo goed mogelijk in het groen te passen

In het gloednieuwe zwemcomplex zal zowel plaats zijn voor ontspanning en recreatie als voor sport en educatie. Naast een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, komt er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen. Daaronder: de 19 meter hoge Sky Drop, De Glijdende Banden en de Disco Slide. Verder zal Plopsaqua Landen-Hannuit ook over een golfslagbad, Wild River, playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna beschikken.

De zones worden volledig rond de leefwereld van Bumba en Maya de Bij ingericht. Er zal gewerkt worden met scenografische verlichting die per setting aangepast wordt. Op die manier worden bezoekers in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld en wordt de beleving compleet anders dan in een klassiek subtropisch zwemparadijs.

Doordat de werken nog steeds op schema zitten, komt de geplande opening in het najaar van 2020 niet in gevaar. Voor inwoners van Landen en Hannuit wordt Plopsaqua het nieuw stedelijk zwembad. Het gaat om een investering van 25 miljoen euro.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Antwerpen grootste kanshebber voor Plopsaqua

14 januari 2017

Studio 100-figuren duiken op in Plopsaqua

28 december 2016

Plopsa onderzoekt mogelijkheid voor nieuw zwembad

9 november 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Stand van zaken: bouw Plopsaqua Landen-Hannuit gaat de hoogte in