Eerste plannen voor Plopsa Camping opgedoken

Gepubliceerd op 21/06/2017 om 15:47

We krijgen al iets meer zicht op hoe de Plopsa Camping in De Panne eruit zal zien. Tijdens een bijeenkomst van de pretparkindustrie werd een eerste bouwplan vrijgegeven.

De bouwtekening werd naar buiten gebracht door de website Pretwerk.nl. Op het plan is te zien hoe de eerste fase van de van de vernieuwde Camping Ter Hoeve eruit zal zien. Die fase bestaat uit de 50 vakantiehuisjes die het dichtst bij Plopsaland De Panne gelegen zijn en zal in de loop van 2018 in gebruik genomen worden.

In de eerste fase komen er twee parkings waarop in totaal een 130-tal auto’s van gasten kunnen staan en vijf pleintjes met daarrond enkele huisjes. Een zesde pleintje komt er vlakbij Wickieland en zal later waarschijnlijk een doorgang vormen tussen de camping en het pretpark.

Tijdens het congres Vakantiepark van de Toekomst dat op 11 juni plaatsvond in de Efteling en waarop de bouwtekening van de camping onthuld werd, vertelde CEO Steve Van den Kerkhof ook dat de aanwezigheid van Plopsaland zo’n 175.000 overnachtingen creëert in de omgeving. Een deel daarvan wil Plopsa zelf in handen nemen met de opening van een hotel en een camping.

De Plopsa Camping zal gebouwd worden in drie fases, waarvan de eerste volgend jaar opent. In totaal komen er 150 vakantiehuisjes op een terrein van 10 hectare. De huisjes zullen gethematiseerd worden naar Wickie de Viking, Maya de Bij, Kabouter Plop en K3.

Binnen enkele jaren moet ook het Plopsa Hotel de deuren openen aan de andere kant van het park, vlakbij de ingang. Samen met de camping moet het hotel ervoor zorgen dat overnachtingen 40% van de omzet zullen uitmaken. Het hotel zal zich ook richten naar de businessmarkt en kamers aanbieden die zowel door gezinnen als door bedrijven gebruikt kunnen worden.

Foto

Gerelateerd nieuws

Hotel Plopsaland De Panne moet deuren openen in 2020

2 april 2018

Plopsa brengt folder uit voor Camping Ter Hoeve

14 augustus 2017

Plannen vakantiepark Plopsaland De Panne onthullen nieuwe details

22 januari 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020