Eerste steen Majaland Kownaty is een feit

Gepubliceerd op 23/10/2016 om 11:10

In Holiday Park Kownaty in Polen werd gisteren de eerste steen gelegd voor de realisatie van Majaland, het eerste Poolse themapark rond de bekende Studio 100-karakters Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi.

Langs de A2-snelweg tussen Berlijn en Warschau werd gisteren de bouw van Holiday Park Kownaty afgetrapt met de eerste steenlegging van Majaland, een initiatief van de Nederlandse investeerder Momentum Capital dat bij de Plopsa Group een licentie kocht voor het gebruik van de Studio 100-figuren Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi.

De realisatie van Majaland is slechts de eerste stap in de ontwikkeling van Holiday Park Kownaty, dat in totaal 205 hectare groot zal worden. Van die oppervlakte zal Majaland 10 hectare in beslag nemen. In de toekomst komt er naast Majaland nog een tweede themapark: het Extreme Sports Park. Verder komen er ook nog een shopping- en restaurantgebied, een bungalowpark en hotels.

Majaland Kownaty, dat een volwaardig Plopsa-park met attracties rond zowel Maya, Wickie de Viking als Heidi wordt, zal vanaf december 2017 het hele jaar door geopend zijn. Verwacht wordt, dat er per jaar 300.000 mensen een bezoek zullen brengen aan het park. Met de opening van het Extreme Sports Park in 2019 moet dat aantal op 800.000 bezoekers liggen. In 2020 zal het bezoekersaantal naar verwachting op 1 miljoen liggen.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
De start van de bouw van Majaland hier op Holiday Park Kownaty sluit uitstekend aan op onze groeiambitie. Majaland zal gerealiseerd worden als onderdeel van de totale entertainmentformule van Studio 100 en Plopsa en vergelijkbaar zijn met zones zoals die zich in de huidige Plopsa-themaparken bevinden.

De symbolische eerste steen, waarmee de bouw van Majaland in Polen officieel van start gegaan is, is gezamenlijk gelegd door Steve Van den Kerkhof, Ryszard Stanulewicz (burgemeester van Torzym, de gemeente waar Holiday Park Kownaty zich bevindt), de CEO van Momentum Capital Martijn van Rheenen en lokale jeugd.


Van links naar rechts: Maya de Bij, Steve Van den Kerkhof, Nikodem, Marthijn van Rhaenen, Ola en Ryszard Stanulewicz

Daniel Heinst, directeur Majaland Kownaty:
In 2018 komen er weer twee nieuwe Studio 100-films uit, namelijk de tweede Maya-film en een film over Wickie de Viking. Daarnaast verovert Heidi binnenkort de Poolse huiskamers, de serie zal dan voor het eerst in Polen op de televisieschermen uitgezonden worden. Het is dus geweldig dat Poolse kinderen en hun ouders de wereld van deze figuren zelf kunnen gaan meemaken in Majaland!

Onlangs verschenen er in een brochure over de licentieverkoop van Plopsa enkele concepttekeningen van het nieuwe Poolse park. Daarop waren zowel attracties gethematiseerd naar Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi te zien. Steve Van den Kerkhof bevestigde aan Plopsa Fans dat Majaland zal bestaan uit attracties van deze drie figuren. In dit artikel vind je nog enkele andere, nieuwe concepten.

Martijn van Rheenen, CEO Momentum Capital:
Na jaren van voorbereiding gaat Holiday Park Kownaty een nieuwe fase in. De start van de bouw van Majaland is een teamprestatie waarbij de lokale autoriteiten en gemeenschap, het team in Polen, de geweldige expertise van Plopsa en Studio 100, Momentum Capital en haar mede-investeerders allemaal hun bijdrage hebben geleverd. Bovendien gaan we een markt bedienen met het eerste echte themapark in Polen. Dat ons deze eer samen met Studio 100 en Plopsa te beurt valt maakt ons bijzonder trots.

Bronnen: Persbericht Plopsa, Holiday Park Kownaty

Foto's en video

Eerste steen

Concepttekeningen

Locatie

Gerelateerd nieuws

Plopsa wil de komende jaren 4 nieuwe parken openen

17 november 2016

Nieuwe attracties in aanbouw in Majaland Kownaty

22 juni 2017

25.000 bezoekers voor Majaland Kownaty in enkele weken tijd

17 november 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020