Eerste tests met water in Plopsaqua

Gepubliceerd op 27/06/2014 om 13:49

Vandaag werd er in Plopsaqua, het subtropisch zwemparadijs in Plopsaland De Panne, voor het eerst getest met water. Om het allemaal wat officiëler te maken, namen ontwerper Peter Teichman en Miss België Laurence Langen de eerste duik.

Deze middag vonden in Plopsaqua de eerste tests met water plaats. Momenteel wordt er nog hard gewerkt op de werf van het subtropisch zwembad, dat in april volgend jaar opent. De glijbanen worden ter plekke in elkaar gestoken en de bouw van de zwembaden gaat verder.

De ontwerper en ingenieur Peter Teichman van het Duitse bedrijf API Water Fun en huidige Miss België Laurence Langen waren vanmiddag aanwezig om de ‘waterdoop’ van het zwembad officiëler te maken. Het golfslagbad en de wildwaterbaan werden voor de eerste keer gevuld met water. De testen zijn noodzakelijk om het juiste debiet te bepalen en om de pompen en de golfslagmachines juist af te stellen. Ook de regenmachines boven het golfslagbad worden voor het eerst getest.

Peter Teichman, ontwerper/ingenieur:
De testfase is altijd een spannende moment. Het is noodzakelijk om de stroming van de wildwaterbaan goed af te stemmen op de stroming die we creëren met het golfslagbad. Belangrijk is ook dat zwemmers mooi door de bochten glijden en de muren niet raken terwijl ze vooruit gestuwd worden. Alles staat nu op punt.

Laurence Langen, Miss België:
Ik vind het een hele eer dat ik als eerste in de wildwaterbaan van Plopsaqua mocht zwemmen en dat ik Peter Teichman kon ontmoeten. Het is bovendien de eerste keer dat ik een duik nam in een onbetegeld zwembad op een werf. Best wel uniek eigenlijk.

Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur:
De werken schieten goed op. De eerste zwemmers zullen Plopsaqua kunnen ontdekken op zondag 22 maart 2015, dat is twee weken vroeger dan eerder gepland!

Website

Sinds gisteren ziet de website van Plopsaqua er ook iets anders uit. Op plopsaqua.be vind je nu een aftelklok die aftelt naar de eerste duik en enkele concepttekeningen.


Gerelateerd nieuws

Winter Plopsaland officieel geopend door Gert Verhulst

8 december 2013

Na bijna 30 jaar: Plopsaland De Panne neemt vandaag afscheid van Boomstammetjes

4 november 2018

Zingen tijdens Ketnet Kerst in Plopsaland De Panne

29 december 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020