Eerste tests met water in Plopsaqua

Gepubliceerd op 27/06/2014 om 13:49

Vandaag werd er in Plopsaqua, het subtropisch zwemparadijs in Plopsaland De Panne, voor het eerst getest met water. Om het allemaal wat officiëler te maken, namen ontwerper Peter Teichman en Miss België Laurence Langen de eerste duik.

Deze middag vonden in Plopsaqua de eerste tests met water plaats. Momenteel wordt er nog hard gewerkt op de werf van het subtropisch zwembad, dat in april volgend jaar opent. De glijbanen worden ter plekke in elkaar gestoken en de bouw van de zwembaden gaat verder.

De ontwerper en ingenieur Peter Teichman van het Duitse bedrijf API Water Fun en huidige Miss België Laurence Langen waren vanmiddag aanwezig om de ‘waterdoop’ van het zwembad officiëler te maken. Het golfslagbad en de wildwaterbaan werden voor de eerste keer gevuld met water. De testen zijn noodzakelijk om het juiste debiet te bepalen en om de pompen en de golfslagmachines juist af te stellen. Ook de regenmachines boven het golfslagbad worden voor het eerst getest.

Peter Teichman, ontwerper/ingenieur:
De testfase is altijd een spannende moment. Het is noodzakelijk om de stroming van de wildwaterbaan goed af te stemmen op de stroming die we creëren met het golfslagbad. Belangrijk is ook dat zwemmers mooi door de bochten glijden en de muren niet raken terwijl ze vooruit gestuwd worden. Alles staat nu op punt.

Laurence Langen, Miss België:
Ik vind het een hele eer dat ik als eerste in de wildwaterbaan van Plopsaqua mocht zwemmen en dat ik Peter Teichman kon ontmoeten. Het is bovendien de eerste keer dat ik een duik nam in een onbetegeld zwembad op een werf. Best wel uniek eigenlijk.

Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur:
De werken schieten goed op. De eerste zwemmers zullen Plopsaqua kunnen ontdekken op zondag 22 maart 2015, dat is twee weken vroeger dan eerder gepland!

Website

Sinds gisteren ziet de website van Plopsaqua er ook iets anders uit. Op plopsaqua.be vind je nu een aftelklok die aftelt naar de eerste duik en enkele concepttekeningen.


   

 


De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

15-jarigen komend weekend gratis naar Plopsaland De Panne

17 september 2015

Nieuwe Plopsa-folders vanaf nu verkrijgbaar

11 april 2017

Plopsaland reageert op verhaal van gehandicapte bezoeker

3 augustus 2017

Mayaland Indoor vanaf dit weekend opnieuw open

9 januari 2019

Nieuwe ontwerpen Plopsa Hotel tonen kamers vol Studio 100-details

7 januari 2019

Plopsa-parken maken toegangsprijzen 2019 bekend

7 januari 2019