Eerste vaart Plopsa-luchtballon ten voordele van goed doel

Gepubliceerd op 06/06/2017 om 12:45

De Plopsa-luchtballon is bijna klaar voor z’n eerste vlucht. Wie dat speciale moment niet wil missen, kan vanaf nu bieden op de allereerste ballonvlucht.

Tijdens de officiële opening van Heidiland in Plopsaland De Panne in april kwam de gloednieuwe Plopsa-luchtballon een eerste keer buiten. De eerste vlucht zal binnenkort plaatsvinden. Wie op dat moment in het mandje onder de ballon wil zitten, kan daarvoor bieden.

De opbrengst van de veiling gaat volledig naar Lift Me Up, een actie die streeft naar een betere toegankelijkheid van gebouwen voor mindervaliden. Plopsa steunt de actie al langer, onder andere door het plaatsen van een rolstoelvriendelijke lift in het restaurant van Heidiland.


Op de ballon staan onder andere Samson, Heidi en Kabouter Plop afgebeeld

Wanneer de luchtdoop van de ballon zal plaatsvinden, is nog niet beslist. De ballon kwam tot stand in samenwerking met ballonexpert Yves Lannoy, die met het speciale luchtvaartuig zal deelnemen aan evenementen in onder andere België, Nederland, Duitsland en Polen.

Het hoogste bod voor de ballonvaart met vier personen is momenteel 250 euro. Wie zelf een bod wil uitbrengen, kan dat doen via eBay voor maandag 12 juni.

UPDATE (12 juni 2017 – 10:41)
De veiling is zojuist beëindigd en leverde na 11 biedingen een bedrag van 650 euro op.

Gerelateerd nieuws

Plopsa gaat in zee met Remeha

19 februari 2014

Plopsa wil bod doen op ‘Air Force One’

15 mei 2013

Steve Van den Kerkhof: “Ik droom ervan de fakkel door te geven”

24 januari 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020