Eind juni uitsluitsel over nieuwe Plopsaqua-vestigingen

Gepubliceerd op 21/03/2016 om 17:53

Vlak na de opening van zwembad Plopsaqua De Panne één jaar geleden, startte Plopsa gesprekken met enkele gemeenten die interesse toonden in een Plopsa-zwembad op hun grondgebied. In juni worden de resultaten daarvan verwacht.

Morgen precies één jaar geleden, op 22 maart 2015, gingen de deuren van Plopsaqua open voor het publiek. Tijdens het eerste openingsjaar kwamen er 300.000 bezoekers langs. Volgend jaar worden er 275.000 zwemmers verwacht, laat Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof aan Het Laatste Nieuws weten.

De opening van het zwembad in De Panne werd ook opgemerkt door andere gemeentebesturen. De ene na de andere aanvraag kwam toen bij Plopsa binnen, in totaal een 50-tal. Daarvan blijven er nog vier over: Aartselaar-Schelle, Antwerpen, Mechelen en Landen-Hannuit. Met deze gemeenten voert Plopsa momenteel gesprekken over een nieuwe Plopsaqua-vestiging. Eind juni worden daarvan de resultaten verwacht.

UPDATE (22 maart 2016 – 16:42)
Gazet van Antwerpen meldt dat er in Mechelen twee mogelijke sites zijn: het terrein van wetenschapsdoecentrum Technopolis, waarvan momenteel maar één derde van de 12.000 vierkante meter beschikbare oppervlakte gebruikt is, en een gebied langs de Mechelseweg en de E19 tegenover de fabriek van Procter&Gamble.

Indien er één of meerdere nieuwe Plopsa-zwembaden komen, zal dat – net zoals in De Panne – gebeuren in samenwerking met de betreffende gemeente(n). Inwoners, scholen en verenigingen van De Panne kunnen daardoor aan een goedkoper tarief zwemmen.

Holiday Park

Plopsa plant ook een eigen zwembad in de Duitse gemeente Haßloch, op het terrein van Holiday Park. Het onderhandelt op dit moment ook daar met het gemeentebestuur over een samenwerking. Aan het zwembad hangt een prijskaartje van 22,5 miljoen euro, waarvan de gemeente dan de helft zou betalen. Ook indien er geen samenwerking komt, zal er in Holiday Park een zwembad komen.

In Plopsaqua Haßloch is er plaats voor een indoorgedeelte van 4.500 vierkante meter met onder andere een golfslagbad en drie glijbanen en een buitengedeelte van 3.000 vierkante meter met zwembad en speeltuin.

Plopsa houdt rekening met een bouwperiode van 28 maanden en hoopt het zwembad binnen maximaal 5 jaar te openen.

Bronnen: Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen

Gerelateerd nieuws

Plopsa lanceert website voor Plopsaqua

12 februari 2015

Mogelijk nieuw Plopsaqua-zwembad in Deurne

11 oktober 2016

Opening Plopsaqua live uitgezonden op televisie

16 maart 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020