Expedition GeForce in top 5 beste achtbanen ter wereld

Gepubliceerd op 10/09/2017 om 20:01

Expedition GeForce mag opnieuw een onderscheiding toevoegen aan de lijst. De mega-achtbaan van Holiday Park werd ook dit jaar verkozen tot de beste van Europa.

Dat werd vannacht bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Golden Ticket Awards in een pretpark in de Verenigde Staten. Het is al voor de 16e keer dat Expedition GeForce in de prijzen valt in de categorie Best Steel Coaster (Beste stalen achtbaan).

Met 575 punten mag de baan beschouwd worden als vijfde beste achtbaan ter wereld. Daarmee is GeForce de hoogst genoteerde Europese achtbaan in de lijst: de eerstvolgende staat op plaats 18 (272 punten). Vorig jaar haalde de baan nog de vierde plaats met een puntentotaal van 613.

De rangschikking werd bepaald op basis van punten, uitgedeeld door een professionele jury bestaande uit voornamelijk Amerikaanse pretparkkenners. De Golden Ticket Awards worden gezien als één van de grootste onderscheidingen in de pretparkindustrie.

Met Expedition GeForce heeft het Duitse Plopsa-park Holiday Park goud in handen. Op een baan van 1,2 kilometer halen de treinen een topsnelheid van 120 km/h. Op 18 juni 2001 opende de attractie de deuren. Nauwelijks een jaar later kreeg de baan al een eerste award.

Niet alleen de stalen achtbanen werden beoordeeld, ook houten achtbanen kregen punten toebedeeld. White Lightning in Fun Spot America, de houten achtbaan waarop Heidi The Ride in Plopsaland De Panne gebaseerd is, eindigde in die lijst op een gedeelde 18e plaats.

Gerelateerd nieuws

Holiday Park maakt zich op voor een nieuw seizoen!

14 februari 2013

Plopsa maakt meer details bekend over Sky Scream

11 februari 2014

Eigen abonnementen voor Plopsa Indoor Coevorden en Holiday Park

9 december 2012

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020