Expedition GeForce voor de 13e keer beste achtbaan van Europa

Gepubliceerd op 08/09/2014 om 15:19

Expedition GeForce, de topachtbaan van Holiday Park, werd tijdens de uitreiking van de prestigieuze Golden Ticket Awards voor de dertiende keer op rij verkozen tot beste stalen achtbaan van Europa.

De Golden Ticket Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Amerikaanse tijdschrift Amusement Today. De vakjury van de awards roept de BigFM Expedition GeForce in het Duitse themapark Holiday Park opnieuw uit tot de absolute nummer 1 van Europa. De awards werden dit jaar uitgereikt in San Diego (USA).

Hoewel sinds de opening van BigFM Expedition GeForce in 2001 nog 405 andere stalen achtbanen werden gebouwd, kon vooralsnog geen enkele coaster de populaire achtbaan in Holiday Park van de troon stoten. Deze attractie bezorgt bezoekers een gevoel van gewichtloosheid en zorgt voor een spel tussen versnellen en afremmen, tussen zwaartekracht en zweven. Ook de quasi-vrije val doet het hart van heel wat achtbaanliefhebbers sneller slaan.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
We zijn erg trots met dit knappe resultaat. Het is bijzonder dat de achtbaan voor de dertiende keer werd verkozen tot de beste van Europa. Dit is voor ons het signaal om verder te investeren in attracties voor jong en oud. Onze nieuwste investering Sky Scream is hiervan een mooi bewijs.

In de wereldwijde ranking kreeg de BigFM Expedition GeForce net als vorig jaar een prominente derde plaats toegekend. De achtbaan van het Duitse Plopsa-park is dus ontegensprekelijk een succesverhaal.

Gerelateerd nieuws

Holiday Parks Expedition GeForce is beste achtbaan van Europa

11 september 2016

Holiday Park ontvangt 70.000 bezoekers tijdens paasvakantie

29 april 2014

Geen fast-pass in de Plopsa-parken

10 juni 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020