Extreme nieuwe achtbaan Plopsaland sneller dan Anubis The Ride

Gepubliceerd op 01/11/2019 om 17:15

De nieuwe lanceerachtbaan die Plopsaland De Panne in 2021 opent, wordt de snelste achtbaan van het park. Bezoekers bereiken in de achtbaan een topsnelheid van 95 km/h.

Dat onthult Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof in gesprek met Plopsa Fans en Looopings. Met een topsnelheid van 95 km/h wordt de Robospinner – zoals de werknaam luidt – sneller dan Anubis The Ride, waar de maximale snelheid 90 km/h bedraagt. In tegenstelling tot wat op de bouwplannen te lezen is, komt het hoogste punt op zo’n 35 meter te liggen. Tijdens een ritje in de achtbaan gaan bezoekers 5 keer over de kop.

Het wordt de tweede Xtreme Spinning Coaster van bouwer Mack Rides ter wereld. Tot nu toe is het enige exemplaar in Silver Dollar City in de Verenigde Staten te vinden onder de naam Time Traveler. Die wordt straks vijf meter minder hoog en 14 km/h minder snel dan de Robospinner in Plopsaland De Panne.

Lees ook: 5 inversies voor nieuwe spectaculaire achtbaan Plopsaland De Panne

Over het thema van de achtbaan is nog geen beslissing genomen. Tot de opties voor een thema behoren robots, vampieren en horror. Een Studio 100-thema is minder waarschijnlijk, maar niet uitgesloten. De twee treinen van de Xtreme Spinning Coaster in Plopsaland De Panne krijgen mogelijk wel hetzelfde ontwerp als de treinen van Time Traveler. Daarover kwam Plopsa tot een overeenkomst met Silver Dollar City. Per trein is er plaats voor 16 personen: goed voor een capaciteit van 600 à 750 personen per uur.

Plopsaland De Panne trekt 15 miljoen euro uit voor de bouw van de achtbaan, die tussen de SuperSplash, Ploptuin en het Dorpsplein komt te liggen. In 2021 moet de opening plaatsvinden.

Gerelateerd nieuws

Tweede beste kerstvakantie ooit voor Plopsa (persbericht)

25 december 2012

Heel wat nieuwtjes onthuld op PlopsaFanday

29 november 2014

Abonnees genieten tot middernacht in Plopsaland De Panne

12 juli 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

5 inversies voor nieuwe spectaculaire achtbaan Plopsaland De Panne