F.C. De Kampioenen Café opent in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 22/05/2014 om 18:32

Het decor van de meest succesvolle en langstlopende televisiereeks van de VRT verhuist vanaf zaterdag 24 mei naar de foyer van het Plopsa Theater. Bezoekers kunnen er een ‘dagschotel’ drinken of een hapje eten.

Het enige echte F.C. De Kampioenen Café is tot net voor de kerstvakantie te bewonderen in de foyer van het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne. Het café is iedere dag geopend van 11.30 uur tot 17 uur en doet bij evenementen in het Plopsa Theater ’s avonds ook dienst als Theater Café.

“Bezoekers zullen niet alleen door het decor kunnen wandelen, maar ook echt iets kunnen drinken en eten in het café,” zegt parkmanager Wim Wauters tevreden. ”Het vult de behoefte van een bijkomende, originele drankgelegenheid in het Plopsa Theater perfect aan. Want zeg nu zelf: wat is er origineler dan een ‘choco’ of een ‘dagschotel’ te bestellen in het echte F.C. De Kampioenen Café?”

Ook Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa groep, is enthousiast over deze tijdelijke attractie. “Afgelopen winter ben ik in de bioscoop gaan kijken naar de film van F.C. De Kampioenen. Het viel me op dat de bioscoopzaal tot de nok gevuld was met de doelgroep van Plopsaland De Panne, namelijk families met kinderen. Even later bezocht ik samen met Gert de tentoonstelling ‘Lang leve de tv! 60 jaar televisie.’ in Gent en daar ontstond het idee. Na het succes van de film is het voor onze bezoekers ongetwijfeld een leuke meerwaarde om het decor in het echt te kunnen zien.”

Gert Verhulst beaamt dit: “Plopsa brengt al jaren de TV-figuren van Studio 100 tot leven in de parken. De wereld van televisie op een andere manier weergeven, is een belangrijke toegevoegde waarde van Plopsaland De Panne en het Plopsa Theater. Het verhoogt de beleving van onze bezoekers door ze een blik achter de schermen te kunnen geven. We sluiten niet uit dat we in de toekomst ook decors van andere populaire series of programma’s een al dan niet tijdelijk plekje zullen geven in een Plopsa-park.”

“We vonden het een unieke kans om het decor in Plopsland De Panne aan honderdduizenden mensen te laten zien. Het is na de film, de ‘F.C. De Kampioenen Expo’ en de tentoonstelling ‘Lang leve de tv! 60 jaar televisie.’ een mooi verlengstuk van de serie,” voegt Paul Bosqué, Manager VRT Line Extensions, hier nog aan toe.

Gerelateerd nieuws

Plopsa organiseert opnieuw wedstrijd rond de ‘K3 bengeltjes’-weekends

22 augustus 2012

Meer info over de houten achtbaan en het Prinsessia Kasteel

25 augustus 2015

Samson en Gert op z’n zomers in Plopsaland De Panne

8 augustus 2012

Plopsaqua De Panne gaat sauna verhuizen

13 januari 2020

Al 18.000 bezoekers voor winteropening Holiday Indoor

8 januari 2020

Dan toch: Plopsa neemt Comics Station Antwerp over

23 december 2019