Foto-update uit Plopsaland De Panne (14 februari 2015)

Gepubliceerd op 15/02/2015 om 08:57

Plopsaland De Panne mag dan wel gesloten zijn, het park bruist van de bedrijvigheid. Er wordt onder andere gewerkt op het Kermisplein en in Plopsaqua en bovendien wordt er carnaval gevierd in Mayaland.

Net zoals vorig jaar is Mayaland deze krokusvakantie afzonderlijk van Plopsaland De Panne geopend voor publiek. Het indoor themagedeelte rond Maya de Bij staat de komende week helemaal in het teken van carnaval. Op het programma staan onder andere een polonaise en een disco.

Plopsaqua

Binnen enkele weken, nog 34 dagen om precies te zijn, ontvangt Plopsaqua de eerste bezoekers. In het waterpark wordt momenteel de laatste hand gelegd aan heel wat dingen. Sinds vrijdag worden de doeken tegen de muren bevestigd om de totaalsfeer compleet te maken. In de Buitenzone werden de muren dan weer bedekt met een laagje spuitbeton, in vikingstijl uiteraard.

Ook bij de zwembaden wordt al aan afwerken gedacht. In verschillende baden (onder andere Het Stormbad en het 25 Meter Disco Bad) zijn reeds gevuld met water. Op verschillende plaatsen werden ook al beelden van personages en meeuwen en vikingschilden geplaatst. Meer bouwfoto’s van Plopsaqua kan je vinden in ons dossier.

Begin deze maand werd er op de gevel aan de kant van de De Pannelaan een logo bevestigd van het zwembad. Het logo licht op wanneer het donker is. Plopsaqua is geopend vanaf 22 maart 2015.

Kermisplein

Ter ere van de 15e verjaardag van het park wordt het Kermisplein volledig opgeknapt. Kettingmolen Wienerwalz werd daarom afgebroken en vervangen door een nieuw exemplaar, dat momenteel wordt opgebouwd.

Ook de beplanting op het plein is weggehaald en zal vervangen worden door nieuw groen. De Carrousel, die enkele jaren geleden een Dobus-thema kreeg, zal dat thema opnieuw inruilen voor Samson en Gert.

Meer info over de werken op het Kermisplein vind je in dit dossier.

Overige veranderingen

Ook op andere plaatsen in het park wordt niet stilgezeten. Het Kasteelplein is al sinds november gesloten voor een groot onderhoud. De baan van De Draak wordt opnieuw geschilderd en ook het plein zelf krijgt een opknapbeurt. De beelden van Ridder Gert op de sokkel tussen de fonteinen en aan de ingang werden vorig seizoen al weggehaald.

Op het Dorpsplein wordt er gewerkt aan de uitbreiding van het plein voor het Plopsa Theater. Het zal vanaf dit seizoen mogelijk zijn om te wandelen tot aan de, tevens ook gethematiseerde, omheining van de buitenzone van Plopsaqua. Hiervoor werd de houten schutting weggehaald en op enkele plaatsen vervangen door nieuw hout.

Ook nog op het Dorpsplein wordt er gewerkt in het K3 Museum. Wat er juist gebeurt, is niet bekend. Er zijn enkele stukken uit de gevel en het bord van de Kinderdisco weggehaald. Sinds deze week zijn er enkele K3-elementen, mogelijk uit het museum, te vinden in Plopsa Indoor Hasselt.

Plopsaland De Panne gaat weer open op zondag 5 april. Ondertussen kan je op enkele dagen terecht in Mayaland.


Gerelateerd nieuws

Nieuwe Plopsaland App op komst in 2015

19 november 2014

De laatste Ketnet-fandag in Plopsaland De Panne

4 mei 2014

Belgische Plopsa-parken behalen nieuw bezoekersrecord tijdens kerstvakantie

4 januari 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020