Foto-update uit Plopsaland De Panne (14 maart 2015)

Gepubliceerd op 15/03/2015 om 09:18

Vanaf de paasvakantie verwelkomt Plopsaland De Panne opnieuw heel wat bezoekers gedurende enkele maanden. Om die vele bezoekers te ontvangen, wordt er al enkele weken hard gewerkt in het park.

Plopsaland De Panne is opnieuw open vanaf 5 april 2015. Ondertussen is Mayaland Indoor op woensdagen en in de weekends geopend. Komend seizoen pakt het park uit met het opgeknapte Kermisplein, het Prinsessia-kasteel en ook waterpark Plopsaqua, dat vanaf 22 maart 2015 open is. Het waterpark had gisteren een testdag met zo’n 700 bezoekers.

Kermisplein

Eén van de grote vernieuwingen in Plopsaland De Panne dit jaar is het Kermisplein. 15 jaar na de opening kreeg/krijgt het plein deze winter een grote opknapbeurt. Ondertussen is de nieuwe Wienerwalz volledig opgebouwd; van stoeltjes tot blauw-roze doek. Op het plein zijn de twee horecapunten, het amandel- en het oliebollenkraam, en het basketspel verplaatst. Vermoedelijk is dit slechts tijdelijk om het deel van het plein waar de kramen oorspronkelijk staan, op te knappen.


de bouwaanvraag voor het Prinsessia-kasteel

Bij De brandweer is de buis die zorgt voor de watertoevoer blauw geverfd. Hieraan zal binnenkort ook een beeld van Van Leemhuyzen bevestigd worden. De uithangborden van restaurant Fred Kroket zijn van de gevel gehaald en liggen nu op de parking, net buiten de parkgrenzen.

Prinsessia-kasteel

Nog een grote nieuwigheid die Plopsaland dit jaar presenteert is het Prinsessia-kasteel. De koffiekopjes zullen hun Wizzy en Woppy-thema omruilen in een prinsessenthema. De bouwaanvraag hiervoor werd midden vorige maand ingediend en hangt momenteel aan het hek aan de kant van de De Pannelaan. Of de bouw hiervan al begonnen is, is niet bekend, maar de brug waarover je tot vorig seizoen moest wandelen om de attractie te betreden, is reeds afgebroken en staat op een aanhangwagen op de parking.

Nieuwtjes

Op de vrije ruimte tussen Plopsaqua en de De Pannelaan staan sinds enkele dagen vlaggenmasten met vlaggen van Plopsaqua. De ondergrond zal vermoedelijk nog bedekt worden met gras.

De Plopsa-winkel zal er vanaf de paasvakantie iets anders uitzien. Momenteel wordt er in het gebouw flink verbouwd. Het pleintje voor het Plopsa Theater is zo goed als af. Alle planten en bomen zijn geplaatst, evenals de lantaarnpalen. Aan het hek van de buitenzone van Plopsaqua en voor de grote deur aan de ingang van het park zijn borden geplaatst die je de weg naar Plopsaqua wijzen.

Er wordt in het gebouw van het voormalige K3 Museum hard gewerkt om het klaar te maken voor de komst van het F.C. De Kampioenen Café. Aan de ingang van restaurant Mr. Spaghetti in Mayaland is een nieuwe koffieautomaat geplaatst. Het Plop Hamburger Restaurant ziet er weer als nieuw uit. De paddenstoelen en de boomstam lijken fellere kleuren te hebben dan een tijdje geleden. Ook de beelden in de Ploptuin en de track van De draak op het Kasteelplein zien er weer mooier uit: ze kregen een likje verf.

Op de plaats waar binnenkort de bouw van het Plopsa Hotel begint, staat sinds kort een operatorhuisje uit het park. Enkele weken geleden stond dit aan de doorgang tussen Plopsaqua en het Dorpsplein. Waarom het is weggehaald, is niet geheel duidelijk. De werf van het toekomstige Plopsa Hotel is langs de parkzijde overigens helemaal omheind door een wit gekleurde, houten schutting.

Foto's

         

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne gaat z’n winterslaap in…

22 december 2012

Het zomerse PlopsaFUN-magazine is er!

17 juli 2014

Openparkdagen bij Plopsa in de paasvakantie

12 maart 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020