Foto-update uit Plopsaland De Panne (19 september 2015)

Gepubliceerd op 19/09/2015 om 19:19

Ook na de zomer is er nog heel wat te doen in Plopsaland De Panne. Niet alleen op vlak van entertainment, maar ook op de twee werven in het park.

Plopsaland De Panne heeft er, mede dankzij de verschillende shows en evenementen, een topzomer op zitten. Maar ook in het najaar valt er in het park nog veel te beleven. Zo is er morgen het evenement Cars&Coasters met tientallen bekende filmauto’s.

Vandaag vond in het park de ledendag van de Nederlandse omroep TROS plaats. Morgen viert de Stichting Alzheimer Onderzoek z’n 20ste verjaardag in Plopsaland.

Prinsessia Kasteel

Binnen zijn de stalen structuren weggewerkt en staan er heel wat stellingen. Buiten is er de afgelopen weken veel gewerkt met spuitbeton. Op de gevel aan de kant van De Koffiekopjes zijn al verschillende hout- en hartjesvormen in het beton te zien. Ook het Prinsessia-logo is in het spuitbeton aangebracht.

Op de staalconstructie van het toekomstige operatorhokje en op de toren aan de zijkant van het gebouw zijn al voorbereidende werken voor het spuitbeton uitgevoerd. De hoogste toren van het kasteel is vorige week even naar beneden gehaald om de houten dakconstructie erop te bevestigen.

Op het braakliggende terrein waar later het Plopsa Hotel komt, liggen decoratiestukken voor het kasteel klaar.

Houten achtbaan

Tussen het station aan het Kasteelplein en de tunnel onder De Boomstammetjes is het spoor van de Plopsa Express volledig weggehaald.
De bomen op de bouwplaats van de houten coaster zelf zijn allemaal gekapt. Er zijn ook al enkele putten gegraven die zeer binnenkort met beton gevuld zullen worden.

Nieuw in het park

Algemeen

Dorpsplein

Big en Betsy-zone

Kermisplein

Piratenzone

Kasteelplein

ROX-zone

Foto's

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne opent Mayaland tijdens sluitingsdagen

5 november 2013

Nickelodeon-figuren maken Plopsaland De Panne onveilig

30 april 2018

Politicus wil Plopsaland laten verhuizen

23 maart 2011

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020