Foto-update uit Plopsaland De Panne (28 augustus 2015)

Gepubliceerd op 28/08/2015 om 20:04

Nog enkele dagen en de zomervakantie zit er op. Plopsaland De Panne mocht de afgelopen twee maanden weer heel wat bezoekers verwelkomen. Wij namen vandaag een kijkje in het park.

Plopsaland De Panne kende een goed gevulde zomer. Vijf weken lang stonden Samson en Gert en De Burgemeester in het Plopsa Theater, in het weekend werden ze afgelost door Kabouter Klus. De laatste zomershow van Klus vindt aanstaande maandag, 31 augustus, plaats.

Morgen vindt de laatste zomernocturne van dit jaar plaats. De nocturne heeft het Viva Brazil-thema. Doorheen de avond is er extra, zuiderse animatie en als afsluiter is er ook deze keer vuurwerk.

Prinsessia Kasteel

Buiten is de firma TAA Industries bezig met het sculpteren van rotsen. Op verschillende plaatsen zijn kaders geplaatst voor ramen en deuren, hier en daar staat er zelfs al een deur. In het restaurant komt een trap naar de eerste verdieping. Die zal eind september/begin oktober geplaatst worden. Op de eerste verdieping wordt gewerkt aan leidingen voor het sanitair.

Volgens de huidige planning gaat het Prinsessia Kasteel open op 1 november 2015. Op 31 oktober vindt de feestelijke opening plaats.

Op deze pagina kan je een video bekijken van de constructie van het kasteel.

Houten achtbaan

Eerder deze week maakte Plopsa de eerste concept- en bouwtekeningen van de nieuwe houten achtbaan bekend. Gisteren raakte dan weer bekend dat de bouw in twee fases zal verlopen. In de eerste fase (van september 2015 tot juli 2016) zal de achtbaan en het stationsgebouw met daarin de wachtrij gebouwd worden.

Na de herfstvakantie van 2016 start fase 2, bestaande uit de thematische afwerking en de uitbouw van het gebied met onder andere een winkel, een speeltuin en 2 horecapunten. Het hele project zal afgerond zijn tegen de seizoensstart in april 2017.

Nieuw in het park

Algemeen

Dorpsplein

Kermisplein

Piratenzone

Wickieland

Foto's

Alle foto’s zijn gemaakt met toestemming van Plopsa.

Gerelateerd nieuws

Eerste dino’s aangekomen bij Dino Splash in Plopsaland De Panne

30 juni 2019

De nieuwe parkfolders zijn er!

31 maart 2013

Plopsa doet gooi naar verbreking wereldrecord paaseierenrapen

24 maart 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020