Gert Verhulst gevierd tijdens laatste Samson & Gert Zomershow

Gepubliceerd op 24/08/2019 om 10:05

Na twintig jaar kwam gisteren een eind aan de Samson & Gert Zomershow in Plopsaland De Panne. Het iconische duo Samson & Gert stond er na meer dan 1.400 shows voor de allerlaatste keer op het podium.

Begin april maakte Gert Verhulst tijdens een druk bijgewoonde persconferentie zijn afscheid als Gert van Samson & Gert bekend. Het betekent het einde van ‘Gertje’: de man met het rode hemd en 30 jaar lang de trouwe vriend van de populairste viervoeter van het land: Samson.

Op vrijdag 23 augustus stond het duo nog een laatste keer op de planken van het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne met de Samson & Gert Zomershow. Dit unieke moment ging niet onopgemerkt voorbij. Op het einde van de show verscheen Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof op het podium met een grote bos bloemen en een fles Plopsa-champagne en bedankte Gert voor de Zomershows van de afgelopen 20 jaar.

Hij voegde er aan toe dat het duo maar liefst 1.493 shows speelde in Plopsaland en de opkomst enorm was. Volgens de officiële blog van het park kwamen deze zomer 46.000 mensen naar de allerlaatste Zomershow.

De Samson & Gert Zomershows in Plopsaland De Panne vonden jarenlang plaats in een grote tent waar nu Wickieland gelegen is. De opbouw van de show werd vergemakkelijkt sinds de komst van het Plopsa Theater in 2013. Eind dit jaar volgt er, in het verlengde van de traditionele Samson & Gert Kerstshow, nog een grote afscheidsshow in het Studio 100 Pop-up Theater in Puurs. Naar verwachting kennen we in december de opvolger van Gert die samen met Samson een nieuw duo zal vormen.

In Plopsaland De Panne maakt de Kerstshow plaats voor de familiemusical Assepoester met een volledig Vlaamse cast en kleurrijke droomkostuums. Met een ticket voor de voorstelling Assepoester krijgen bezoekers bovendien ook toegang tot Winter Magic in Plopsaland De Panne.

Foto's en video

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne viert 20e verjaardag met nieuw logo

19 maart 2019

Mega Mindy voor de eerste keer in Plopsaland tijdens Halloween

14 oktober 2017

Plopsaland De Panne heropend met veel nieuwigheden!

10 april 2014

Holiday Park opent indoorgebied voor het eerst tijdens de winter

20 september 2019

Nieuwe scare zones tijdens Halloween Scare Nights in Plopsaland De Panne

3 september 2019

Holiday Park kondigt nieuwe maze aan voor Halloween Fright Nights

19 augustus 2019

UitgelichtKom griezelen in de Plopsa-parken!
Plopsaland De Panne
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Coo
Holiday Park

Halloween met Piet Piraat

Plopsaland De Panne

Halloween Scare Nights

Plopsaland De Panne

Ketnet Halloween Nocturnes

Plopsaland De Panne