Great Coasters International bouwt houten achtbaan Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 20/07/2015 om 19:05

Het gerucht circuleerde al enige tijd, maar werd deze avond bevestigd: de houten achtbaan die Plopsaland De Panne volgend jaar opent, zal gebouwd worden door Great Coasters International. Het bedrijf bouwde wereldwijd al heel wat houten achtbanen.

Dat Plopsaland De Panne volgend jaar uitpakt met een houten achtbaan in het thema van Heidi, was al een tijdje bekend. Ook enkele afmetingen werden al bekend gemaakt. Daarnaast weten we sinds vanavond dat het nieuwste pronkstuk van Plopsaland gebouwd zal worden door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International.

De geruchten rond de bouwer werden deze avond bevestigd op de Facebook-pagina van de Plopsa Group. De groep postte een foto van Plopsa CEO Steve Van den Kerkhof en Clair Hain Jr., CEO van Great Coasters International tijdens de ondertekening van het contract. De bouw van de houten achtbaan start na de zomer.


Steve Van den Kerkhof (links) en Clair Hain Jr. (rechts) (foto: Plopsa)

Great Coasters International is al 20 jaar een gerenommeerde, Amerikaanse achtbaanbouwer die de voorbije jaren in Europa reeds houten achtbanen bouwde in de Efteling en Toverland (Nederland) en Europa-Park (Duitsland). Ook enkele Amerikaanse pretparken hebben een GCI-achtbaan.

Aangezien de bouw binnen iets meer dan een maand start, wordt verwacht dat er binnenkort meer info over de houten achtbaan volgt.

Gerelateerd nieuws

Een zonnige dag in Plopsaland De Panne

5 augustus 2012

Foto-update vanuit Plopsaland De Panne (28 september 2013)

28 september 2013

Laurence Langen gekroond tot Miss België 2014

11 januari 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020