Griezelen in Plopsaland De Panne met Piet Piraat

Gepubliceerd op 24/10/2015 om 18:15

In het najaar zijn er in Plopsaland De Panne traditioneel drie evenementen: Halloween, Sint-Weekends en Winter Plopsaland. Het eerste van die drie zorgt voor extra animatie en duurt nog tot het einde van de herfstvakantie.

Halloween is al jaren een gevestigde waarde in de evenementenkalender van Plopsaland De Panne. Het evenement vindt dit jaar plaats tijdens 5 weekends en gedurende de hele herfstvakantie.

Aan de ingang van het park word je verwelkomd door de Plopsa-figuren, sommige figuren hebben zelfs een speciale outfit aangetrokken, heksen en skeletten. Andere plaatsen in het park zijn versierd met pompoenen, strobalen, spinnen(webben) en maïskolven.

Op het programma staat ook dit jaar naar goede gewoonte de Piet Piraat Halloweenshow. De show vindt nog plaats op 25 en 31 oktober en op 1, 7 en 8 november en gaat door in het Plopsa Theater. Daarnaast is er voor het eerst ook een Halloween Parade met De Pompoenkoning en griezelfiguren.

Prinsessia Kasteel

Het kasteel van Prinsessia heeft veel vorderingen geboekt. De buitengevel is voorzien van heel wat kleur en op verschillende plaatsen zijn er torentjes geplaatst. De palen die de koepel ondersteunen, zijn gedecoreerd met gigantische bloemen.

De binnenmuren van het kasteel (het toekomstige restaurant) zijn roze geverfd. De keuken, lift en toiletten zijn reeds geïnstalleerd. In de zaal zijn hier en daar al bloemen en koninklijke schilderijen te vinden. Binnenkort start Plopsa overigens met de reserveringen voor het restaurant met tafelbediening.

De tot voor kort nog zwarte lantaarnpalen aan het pad langs het kasteel hebben nu een roze kleur gekregen. Alle lantaarnpalen zijn met elkaar verbonden door mooi ijzerwerk.

Houten achtbaan

Alle bomen en hekken aan de kant van de parking zijn verwijderd. De hekken zijn vervangen door tijdelijke werfhekken met doeken die de houten achtbaan aankondigen.

Op de bouwplaats is sinds enkele weken veel beton te zien. De funderingen voor het stations- en wachtrijgebouw zijn reeds gelegd en ook van de ondersteuningen voor de achtbaan zijn al sporen te vinden. De restanten van de voormalige Panoramic zijn allemaal weg.

Nieuw in het park

Algemeen

Dorpsplein

Anubis-zone

Kermisplein

Foto's

Gerelateerd nieuws

Heidi The Ride maakt eerste testrit

19 mei 2016

Plopsaland De Panne komend weekend volzet

5 september 2013

Veel nieuwe investeringen in de Plopsa-parken

7 maart 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020