Grootse plannen voor Plopsa Coo: nieuwe attractie in 2020, later ook hotel

Gepubliceerd op 02/11/2019 om 10:56

De Plopsa Group heeft grote plannen met Plopsa Coo. Het Plopsa-park in de Belgische Ardennen opent in 2020 een nieuwe attractie rond Maya de Bij. Later moeten er ook een hotel en indoorpark komen.

In de paasvakantie van 2020 neemt Plopsa Coo een nieuwe attractie in gebruik. Dat kondigt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, aan in gesprek met Plopsa Fans en Looopings. De keuze viel op de WindstarZ van Zamperla, een attractie die sinds de opening van Holiday Indoor in de zomer van 2018 één van de populairste attracties in Holiday Park geworden is.

Mia’s Elfenvlucht, zoals de attractie in Holiday Park heet, is de eerste Plopsa-attractie met een Mia & me-thema. In Plopsa Coo krijgt de attractie een Maya de Bij-thema. De attractie komt dan ook vlakbij de bestaande Maya Splash, op de locatie van de voormalige Octopus te staan. De opening staat gepland voor Pasen 2020.

Lees ook: Plopsa Coo wil uitbreiden: nieuw masterplan vanaf 2020

Zo zal de nieuwe WindstarZ-attractie van Maya de Bij eruit zien

De nieuwe attractie is een eerste stap in de verdere ontwikkeling van Plopsa Coo. Later moet ook een nieuwe waterattractie de deuren openen. Verdere informatie over een specifiek attractietype, thema en locatie ontbreken nog. De opening staat momenteel gepland voor 2021.

Hotel en indoorpark

Verder heeft Plopsa Coo plannen voor een eigen hotel en een overdekte themazone, vergelijkbaar met Mayaland Indoor en Holiday Indoor. Daarover lopen momenteel gesprekken met de gemeente Stavelot. Beide zouden gebouwd worden op de plaats van restaurant La Cascade, dat vervangen moet worden door een nieuw restaurant in het indoorgebied.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:

We hebben in België maar één waterval: het zou fantastisch zijn om te kunnen blijven slapen met zicht op de waterval. Ik denk dat de Watervallen van Coo tot de vijf mooiste locaties van Wallonië behoren om een hotel te bouwen.

De uitbreiding kadert in de strategie om van het park een meerdagen-, all-weather-bestemming te maken; naar het voorbeeld van Plopsaland De Panne en Holiday Park. Van den Kerkhof hoopt met de bouw van het hotel en de indoorzone te kunnen starten in 2022 of 2023, zodat een opening in 2024 of 2025 mogelijk is.

Gerelateerd nieuws

Plopsa-parken staan voor najaar boordevol evenementen

28 september 2015

Krijg korting bij Plopsa met je Kids at the Movies-ticket!

29 augustus 2014

Plopsa Coo op z’n zomers best!

3 augustus 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Coo wil uitbreiden: nieuw masterplan vanaf 2020