Halloween in Holiday Park op laatste dag van het seizoen

Gepubliceerd op 01/11/2017 om 21:00

Ook tijdens de laatste openingsdag in 2017 werd er nog stevig Halloween gevierd in Holiday Park. Het park presenteerde heel wat nieuwe decoratie, extra animatie en shows.

Al enkele jaren spant Holiday Park de kroon wanneer het gaat over Halloween in de Plopsa-parken. Het Duitse Plopsa-park is het enige dat op vier speciale Halloween-avonden tijdelijke spookhuizen aanbiedt tijdens de Halloween Fright Nights. Die leverden dit jaar al meer dan 30% extra bezoekers en een bezoekersrecord op. Maar ook voor de jongere bezoekers heeft het park een extra aanbod.

Bij Kids Halloween staat de Pompoenkoning centraal en is hij onder andere te zien in de nieuwe show Holly’s Halloween Party. Uiteraard werd het park ook aangekleed met pompoenen – zowel grote als kleinere – en strobalen. Aan de ingang van het park staan dit jaar voor het eerst drie gigantische pompoenen van Studio 100-figuren. Vorig jaar verscheen er al gelijkaardige decoratie in Plopsaland De Panne.

Bezoekersrecord

De nieuwe Halloween Fright Nights zorgden voor ongeziene bezoekerscijfers in Holiday Park. Tijdens de laatste avond op 31 oktober noteerde het park zelfs een absoluut record met 21.300 bezoekers op de teller. Daarom werd beslist om volgend seizoen een vijfde, extra Fright Night toe te voegen aan de kalender op zaterdag 3 november.

Sinds april kwamen er dagelijks gemiddeld 25% meer bezoekers naar het Duitse Plopsa-park in vergelijking met vorig jaar.

Holiday Indoor

Komende winter starten in Holiday Park de bouwwerkzaamheden voor Holiday Indoor, dat volgende zomer opent. De eerste markeringen zijn al zichtbaar op het pad langs Donnerfluss. Aan het Platz der Fontänen zal een indoorthemagebied ontstaan met 7 attracties. Onder andere een dierenmolen – zoals in Plopsaland De Panne – en de zogenaamde interactieve carrousel WindstarZ maken deel uit van het attractieaanbod. Dat werd begin deze week bekend gemaakt.

Voor de komst van het nieuwe themagebied moet onder meer het Platz der Fontänen-podium verdwijnen. In de plaats daarvan wordt er wel een nieuw podium geïntegreerd in de gevel van Holiday Indoor. Bezoekers van Holiday Park waren vandaag dus getuige van de laatste shows op het rode podium, dat tot enkele jaren geleden nog in Plopsaland De Panne stond.

Tabalugas Abenteuer

Een ander historisch moment dat vandaag plaatsvond, is het laatste ritje van Tabalugas Abenteuer (klik hier voor de beelden). De rustige bootvaart zal volgend seizoen gesloten blijven, mogelijk voor de komst van een waterpark. Volgens de laatst bekende plannen zal Plopsaqua Haßloch gebouwd worden aan de rand van Holiday Park, waar Tabalugas Abenteuer zich nu nog bevindt.

Nieuw in het park

Algemeen

Platz der Fontänen

Pfälzer Dorf

Foto's en video

Gerelateerd nieuws

Holiday Park start met afwerking nieuw indoorgebied

1 juli 2018

Holiday Park kondigt nieuwe attracties aan tijdens fanday

30 oktober 2017

Holiday Park presenteert nieuwe shows bij start pretparkseizoen

8 april 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020