Heel wat nieuwigheden op tweede HoPa Fanday

Gepubliceerd op 08/09/2013 om 20:48

Op zaterdag 7 september vond in Holiday Park de tweede HoPa Fanday plaats. Op de planning stond o.a. een gesprek met parkmanager Bernd Beitz, die heel wat nieuwigheden bekendmaakte.

Tijdens het gesprek met de parkmanager van Holiday Park, Bernd Beitz, werd er vooral gepraat over de nieuwe achtbaan die het park volgende zomer zal openen. Verder ging er ook heel wat aandacht naar het nieuwe Maja-restaurant in Majaland en Plopsaqua, het subtropische zwembad dat zal openen in Plopsaland De Panne tijdens de winter van 2014.

Algemeen

Holiday Park heeft niet de ambitie om een park met veel kinderattracties te worden. Het park wil wel groeien tot zijn zusterpark Plopsaland De Panne. De komende investeringen zullen alle doelgroepen aanspreken.

Attracties

Sky Rocket Coaster
Vorige week maakte Plopsa bekend dat het in de zomer van 2014 een nieuwe, spectaculaire achtbaan zal openen in Holiday Park. De achtbaan, die zo’n acht miljoen euro zal kosten, zal de bezoekers aan een snelheid van 100 km/h over het 50 meter hoge parcours brengen. De naam van het hele project is Sky Rocket Coaster, maar een officiële naam voor de attractie is nog niet gekend.

De bouw van de attractie zal na afloop van het seizoen, begin november, van start gaan. De achtbaan zal gebouw worden aan de rand van het grote meer, achterin het park. Een exacte locatie is echter nog niet bekend. In het gebied rond de attractie zal er ook een snackbar en toilettenblok gebouw worden.

Superwirbel
De gele achtbaan Superwirbel, die in 1979 opende, staat sinds vorige week te koop op het internet. Er is echter nog niet beslist of de attractie het park echt zal verlaten.

Burg Falkenstein
Na afloop van de presentatie door Bernd Beitz, mochten er door de aanwezigen nog enkele vragen gesteld worden. Eén van die vragen polste naar een eventuele themaverandering voor darkride Burg Falkenstein. Beitz antwoorde hierop dat zo’n verbouwing momenteel nog niet op de planning staat.

Holiday Park Museum
Het Holiday Park Museum aan de ingang van het park zou de komende jaren een nieuwe invulling kunnen krijgen. Het park zou hiervoor gaan samenwerken met de officiële fansite van het park: Holly-Info. Er werden ook enkele concepten van het vernieuwde museum getoond.

Anubis Free Fall Tower
Door de aanhoudende technische problemen met de Anubis Free Fall Tower zal de attractie deze winter onderworpen worden aan een groot technisch onderhoud.

Bounty Tower
Het verwijderen van de Bounty Tower zit er de komende jaren nog niet in. Ook de Spinning Barrels, die even verderop staat, zal in de nabije toekomst niet verwijderd of verplaatst worden.

Wickie Splash
Sinds enkele maanden is de boomstamattractie Teufelsfässer gethematiseerd naar het populaire figuurtje Wickie de Viking. Het komende jaar zal de attractie nog verder gethematiseerd worden naar de leefwereld van het figuurtje.

Shows en evenementen

In de loop van de volgende weken zal het showprogramma voor 2014 besproken worden. Hiervoor zal het park samenzitten met de showverantwoordelijken.

Tijdens de Halloweenperiode in oktober en november kies het park voor een totaal nieuw concept. Een gespecialiseerd team zal ervoor zorgen dat het succes van de Summernights-acts herhaald zal worden tijdens Halloween. Het aantal Summernights voor volgende zomer ligt nog niet vast.

Momenteel heeft Holiday Park niet de ambitie om net zoals Plopsaland De Panne ook tijdens december en januari te openen. Eerst wil het park zijn attractie-aanbod uitbreiden en pas later de openingsperiode verlengen.

Toekomst

Op middellange termijn wil Holiday Park een nieuwe, overdekte attractie openen. Het park beseft dat een disk’o coaster, zoals die die afgelopen zomer in Plopsaland De Panne geopend is, een must zou zijn voor het park. De bouw van deze attractie staat echter nog niet op het to-do-lijstje. In 2016 zal het park zo’n 53.100.000 euro uitgegeven hebben.

Plopsa heeft nog plannen om meerdere parken in Duitsland te beheren, maar daar is voorlopig nog geen concreet nieuws over.

Bron: Holly-Info

11415111319182425262232

Meer foto’s op Holly-Info.

Gerelateerd nieuws

Halloween in Holiday Park op laatste dag van het seizoen

1 november 2017

Holiday Park maakt openingsdatum beachzone bekend

17 februari 2017

Holiday Park start met afwerking nieuw indoorgebied

1 juli 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020