Heidi krijgt gezelschap van Peter in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 31/12/2016 om 21:38

Heidi is niet langer de enige figuur uit de animatiereeks die je in Plopsaland De Panne kan ontmoeten. Sinds kort kan je er ook met Heidi’s vriend Peter op de foto.

Heidi en Peter in de 3D-reeks (© Studio 100)

De Plopsa-parken ontvangen Heidi met open armen! Ze is niet alleen de inspiratiebron voor de (her)thematisatie van attracties als Heidi’s Doorloopweide (Plopsa Indoor Coevorden en Plopsa Coo) en Heidi The Ride (Plopsaland De Panne), ook voor het animatieaanbod in de parken is ze een graag geziene figuur.

In 2015 maakte Heidi haar intrede als parkfiguur in Plopsaland De Panne (april) en Holiday Park (juli), waar je haar kan terugvinden in onder andere de parades. Heidi maakte in Holiday Park ook deel uit van de verjaardagsshow ter ere van het 45 jarig bestaan van het park. In Plopsaland De Panne werd de figuur van Heidi dit seizoen vernieuwd.

Tot voor kort was Heidi het enige figuurtje uit de 3D-animatiereeks van Studio 100 die je in levende lijve kon ontmoeten in de parken. Tot voor kort, want sinds dit weekend wandelt ook Peter rond in Plopsaland De Panne. Peter is een geitenherder en tevens Heidi’s beste vriend.

De parkfiguur van Peter lijkt heel erg op die van (de nieuwe) Heidi, voornamelijk de hoofden hebben veel van elkaar weg. De kledij die ze dragen is uiteraard anders: Heidi draagt haar welbekende roze-gele jurk, terwijl Peter een gele trui en hoed en een rode tas draagt. Speciaal voor Winter Plopsaland werd de geitenherder ook uitgedost met een sjaal.

Misschien zal de figuur dus vanaf volgend seizoen Heidi vergezellen tijdens de Plopsa Parade… Hoogstwaarschijnlijk zal je ook vanaf dan Peter samen met Heidi kunnen ontmoeten tijdens een meet and greet in Heidiland. Of Peter binnenkort ook in de andere parken zal opduiken, is nog onbekend.

Het televisiefiguurtje Heidi is al sinds 1977 op televisie te zien en maakt sinds 2008 deel uit van Studio 100. Samen met Heidi kocht Studio 100 toen ook de rechten van onder andere Maya de Bij, Wickie de Viking, Nils Holgersson en Pippi Langkous.

Gerelateerd nieuws

De nieuwe parkfolders zijn er!

31 maart 2013

Langste kerstslinger ooit op Ketnet Kerst

12 december 2013

Belgische pretparken zitten samen over rookverbod

28 juni 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020