Heidi The Ride en Heidiland in laatste rechte lijn naar opening

Gepubliceerd op 27/12/2016 om 20:17

Heidi The Ride en het omringende gebied zijn momenteel in afwerkingsfase. We namen gisteren een kijkje op de werf.

Hoewel er nog geen officiële openingsdatum voor Heidi The Ride bekend is, komt de opening wel steeds dichterbij. Zoals gepland startte de thematisatie en afwerking van Heidiland na de herfstvakantie. Sindsdien is er al heel wat vooruitgang gemaakt in het gebied.

Plopsa Fans bracht gisteren, op maandag 26 december 2016, een exclusief bezoek aan de werf van Heidiland. Een overzicht van de stand van zaken.

Bij het betreden van Heidiland langs het Kasteelplein vind je zowel links als rechts van je Zwitserse huisjes, bestaande uit stenen en hout. Aan de linkerzijde van het pad staan twee huisjes die met elkaar verbonden zijn. Daarin bevinden zich de toiletten voor mannen en vrouwen, die elk een eigen gebouw hebben. De definitieve signalisatie hangt sinds kort op de gebouwtjes.

Rechts, net langs de vijver van De Boomstammetjes, staat een derde huisje. In dat huisje zal de gamesunit gevestigd zijn. Het waterrad, zoals voorzien op de concepttekeningen, werd reeds aan de zijgevel die langs het water gelegen is, bevestigd. Het rad staat in verbinding met de afvoerbuizen van het regenwater op het dak.

 

Even verder zal binnenkort een tweede nieuwe attractie gebouwd worden. Rechtover het toiletblok komt een carrousel met boerderijdieren, gebouwd door Wooddesign. De attractie zal in de paasvakantie samen met Heidi The Ride openen.


Hier zal de nieuwe draaimolen komen te staan

Het decoreren van de gevelrij op het lange plein – parallel met de splashzone van De Boomstammetjes – is al in een vergevorderd stadium. In alle gevels zijn de ramen reeds geplaatst (met uitzondering van enkele grote ramen), bloemen worden later nog toegevoegd. Het uiterst linkse huisje van de rij, waar voorlopig nog enkele beelden ondergebracht worden, wordt een horecapunt waar je onder andere bier in halve literglazen zal kunnen bestellen. In tegenstelling tot wat eerst gezegd werd, komt er in Heidiland geen Panos-uitgiftepunt.

Aan de rechterkant daarvan, in de klokkentoren waar Heidi en Peter regelmatig zullen verschijnen, zijn de twee openingen voor de personages uit de tv-reeks reeds zichtbaar. Bovenop de toren werd eind vorige week een geitenbeeld geplaatst. Onderin bevinden zich dan weer de ingang naar een eetruimte binnen en een trap die je naar de bovenverdieping van de eetruimte brengt.

Op het plein zal er langs het water plaats zijn voor een terras, van waar je een mooi zicht hebt op de splashzone van De Boomstammetjes, die overigens sinds net na de herfstvakantie gesloten voor jaarlijks winteronderhoud. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de splashzone van de attractie aan te kleden als een stenen bruggetje. Op het muurtje langs het water staan enkele bloembakken klaar om ergens in de zone geplaatst te worden.

Het podium dat momenteel in het midden van het plein staat, wordt verhuisd naar het grasveldje aan de toiletten.

 

Achteraan op het plein bevinden zich een meiboom en de ingang van de houten achtbaan. Een klein stuk van de wachtrij bevindt zich op het gelijkvloers achter hekken. Via een trap – die uiteraard uit hout bestaat – wandel je naar de eerste verdieping en vervolgens richting het station. Na een ritje in Heidi The Ride verlaat je het stationsgebouw via een brug over de baan en kom je boven in de winkel terecht, die een hoog plafond heeft. Bij het binnenkomen van de winkel zal je dus een mooi overzicht hebben over de shop.

Begin deze maand nam Plopsa maatregelen om de geluidshinder voor buurtbewoners te beperken. Langsheen de volledige lengte van Heidi The Ride werden aan de kant van de parking geluidsschermen met hier en daar kijkgaten bevestigd.

 

Vanuit de Plopsa Express zie je Heidiland langs de andere kant. De trein rijdt namelijk vlak langs de houten achtbaan en onder het station door. De tunnel onder het station waardoor de trein rijdt, werd onlangs ook aangekleed.

Eind juli 2016 kondigde Plopsaland De Panne officieel aan dat Heidi The Ride en Heidiland dit seizoen niet meer zouden openen. Sindsdien wordt er gemikt op een opening tijdens de paasvakantie volgend jaar. Oorspronkelijk zou de houten achtbaan afgelopen zomer openen en Heidiland – het afgewerkte themagebied – én een extra attractie met Pasen 2017.

De paasvakantie begint op zaterdag 1 april 2017. Traditioneel is de eerste dag van het seizoen exclusief voorbehouden voor klanten van Telenet. Vermoedelijk zal het volledig afgewerkte Heidiland (inclusief houten achtbaan, de draaimolen en horeca) dus voor het grote publiek geopend zijn vanaf zondag 2 april 2017. Die datum is echter niet officieel door Plopsa bevestigd.

Aan het hele project hangt een prijskaartje van 7 miljoen euro, waarvan 5 miljoen voor de houten achtbaan. De bekende Amerikaanse bouwer Great Coasters International was verantwoordelijk voor de bouw van Heidi The Ride.

Foto's en video

Gerelateerd nieuws

Balls & Glory opent pop-up in Plopsaland De Panne

4 juli 2018

Wickie-zone geopend vanaf maandag 1 juli

4 juni 2013

Eerste editie fietstocht Plopsa-Classic op komst

20 februari 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020