Heidiland officieel geopend met spetterende show

Gepubliceerd op 17/04/2017 om 20:00

Onder grote belangstelling vond vanochtend in Plopsaland De Panne de officiële opening plaats van Heidiland, het nieuwste themagedeelte van het park.

Met Heidiland zette Plopsaland weer een prachtig, nieuw themagebied neer. Hoogtepunt van de zone is uiteraard de 22 meter hoge achtbaan Heidi The Ride. Het gebied is sinds 2 april geopend voor bezoekers van het park, maar werd vandaag officieel geopend met een show.

De dag begon met een ontbijt en de show ‘Plopsa, A Brand New Day’ in het Plopsa Theater. Tijdens de show, die gepresenteerd werd door Luc Appermont, ontving Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof onder meer Gert Verhulst, ontwerper Piet De Koninck en een delegatie van het in aanbouw zijnde Majaland Kownaty in Polen.

Aan het begin van de show brachten de dansers en danseressen van Musicalia, die komende zomer in het park zullen optreden tijdens de zomernocturnes, het toepasselijke openingsnummer A Brand New Day uit de musical The Wiz. Daarna verklapte Steve Van den Kerkhof dat alle Plopsa-parken samen vorig jaar voor het eerst 3 miljoen bezoekers over de vloer kregen. Tegen 2020 zouden dat er 5 miljoen moeten zijn.

Er werden ook heel wat nieuwe concepttekeningen van de toekomstige Plopsaqua’s en het Plopsa Hotel getoond. Momenteel neemt Plopsa deel aan marktbevragingen voor die nieuwe zwembaden in Antwerpen, Mechelen en Landen. In het Plopsa Hotel komen 127 bedden en volgens de huidige planning moet het hotel in het voorjaar van 2019 open gaan. In totaal zullen er tegen 2020 in het hotel en op de Plopsa Camping samen 1000 mensen kunnen slapen.

 

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
De komende vijf jaar staan maar liefst 100 miljoen euro aan investeringen gepland in de huidige én in nieuwe parken. Binnen diezelfde termijn van vijf jaar hopen we de kaap van maar liefst vijf miljoen bezoekers te bereiken.

Daarna zetten alle genodigden, BV’s en pers koers richting Heidiland om het nieuwste stukje Plopsaland uit te testen. Onder andere Gert Verhulst, Koen Crucke, minister Ben Weyts en Miss België Romanie Schotte namen plaats in de trein voor een ritje.


Gert Verhulst, Steve Van den Kerkhof, Koen Crucke en Bart Tommelein in Heidi The Ride

Heidiland is sinds het begin van de paasvakantie geopend en zorgde – samen met het goede weer – voor 20% meer bezoekers voor Plopsaland De Panne dan in dezelfde periode vorig jaar.

Foto's en video

Gerelateerd nieuws

Boomstammetjes in Plopsaland De Panne krijgen volledige make-over

30 maart 2017

Kaatje opent haar eigen zone in Plopsaland De Panne!

15 mei 2013

Plopsaland De Panne heropend met veel nieuwigheden!

10 april 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020