Herfstvakantie lokte 135.000 bezoekers naar Belgische Plopsa-parken

Gepubliceerd op 06/11/2016 om 17:15

De Plopsa Group blikt enorm tevreden terug op de afgelopen herfstvakantie. De vier Belgische parken ontvingen samen maar liefst 135.000 bezoekers.

De halloweenperiode wordt bij pretparken ieder jaar populairder. Dat is ook zo bij de Plopsa-parken. De vier Belgische parken – Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo – kregen in totaal 135.000 bezoekers over de vloer.

Plopsaland De Panne

In Plopsaland De Panne was er deze herfstvakantie heel wat te beleven. Op weekdagen zorgden de Ketnet Halloween Nocturnes voor het nodige entertainment en tijdens de weekends was er in het Plopsa Theater een Halloweenshow met Piet Piraat.

Plopsaland ontving tijdens de vakantie 87.000 bezoekers, met een piek op Halloween zelf: maandag 31 oktober. Alle parkeerplaatsen op de parkings van het park waren volzet en er stonden lange files op de wegen naar het park.

Wim Wauters, parkmanager Plopsaland De Panne:
Halloween blijft voor Plopsaland De Panne een absolute topperiode. Hoewel de halloweenperiode reeds begin oktober startte en ook openingsdagen voorafgaand aan de vakantie enorm populair waren, verwelkomden we afgelopen vakantie maar liefst 87.000 bezoekers in het park. We zijn tevreden met het resultaat!

Plopsaqua De Panne

Ook Plopsaqua De Panne kan terugblikken op een succesvolle herfstvakantie. Het waterpark mocht deze week ruim 13.000 bezoekers noteren. In de zelfde periode vorig jaar waren er dat 10.000.

Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt verwelkomde deze herfstvakantie zo’n 20.000 bezoekers. Ook hier werd Halloween gevierd, met de Piet Piraat Halloweenshow op weekdagen.

Plopsa Coo

In Plopsa Coo zorgde Dinoween opnieuw voor een succes. 15.000 bezoekers vonden tijdens de herfstvakantie hun weg naar Coo om er te genieten van de attracties, de prachtige natuur en het extra entertainment.

Jean-Luc Bertrand, parkmanager Plopsa Coo:
Onze eigen interpretatie van het halloweenthema valt erg in de smaak. Alle bezoekers hebben dan ook met veel enthousiasme onze Park Rangers geholpen om de ontsnapte dino’s terug te vangen. Een mooie afsluiter van het seizoen!

Plopsa Indoor Coevorden

Vorig weekend werd ook in Plopsa Indoor Coevorden de balans van de herfstvakantie opgemaakt. In Nederland vindt die één week vroeger plaats dan in België. Het Nederlandse indoorpark kreeg bezoek van K3 én Wickie de Viking, die zorgden voor 25,5% meer bezoekers dan vorig jaar: het tweede beste resultaat ooit voor het park.

Het seizoen is echter nog niet afgelopen! Plopsaland De Panne blijft met de Sint Weekends en vervolgens Winter Plopsaland nog open tot en met de kerstvakantie. Plopsaqua De PannePlopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden zijn het hele jaar door open. Enkel Plopsa Coo sluit vanaf morgen zijn deuren tot aan de paasvakantie. Het Duitse Holiday Park heeft het seizoen begin deze week al afgesloten.

Bron: Persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

ROX nu ook in Plopsa Coo te vinden

15 augustus 2014

Nieuwe toegangsprijzen voor de Plopsa-parken in 2013

24 december 2012

DreamLand geeft 5000 tickets weg voor klantendag in Plopsa Coo

17 mei 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020