Het aftellen naar Sky Scream is begonnen…

Gepubliceerd op 07/03/2014 om 15:29

In Holiday Park is de nieuwe achtbaan Sky Scream bijna klaar. Midden vorige maand werd het laatste gedeelte van de track op zijn plaats gezet en enkele dagen geleden werden de treinen op de baan geplaatst.

Voor Holiday Park is de bouw van Sky Scream een nieuwe mijlpaal. In slechts negen weken tijd is Sky Scream gebouwd op de plaats waar tot november 2013 de Superwirbel stond. Plopsa investeert in totaal zo’n 8 miljoen euro in een voor Europa unieke achtbaan.

Bernd Beitz, parkmanager Holiday Park:
Met de installatie van de trein is de eigenlijke bouw van de achtbaan afgesloten. Binnen 35 dagen zal deze achtbaan voor de eerste keer bezoekers een flinke adrenalinestoot bezorgen.

Sky Scream katapulteert de bezoekers met een snelheid van 100 km/h loodrecht naar boven, tot op zo’n 55 meter boven de grond. Op het bovenste gedeelte van de achtbaan zullen de bezoekers een rondje draaien om daarna weer 55 meter naar beneden te ‘vallen’. De eerste testritten zullen volgende week plaatsvinden.

Voordat de trein op de achtbaan gemonteerd konden worden, moesten eerst de wielen van de trein gehaald worden en er daarna weer op geplaatst worden. Het was een millimeterwerk, maar het bouwteam van het Holiday Park heeft de de trein, met een totaal van 12 zetels, goed kunnen plaatsen.

De achtbaan werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Premier Rides en is in tientallen delen verscheept naar het Belgische Antwerpen om daarna met vrachtwagens naar Holiday Park te komen. Voor Holiday Park begint het nieuwe seizoen op 12 april. Dan zal ook de nieuwe achtbaan voor het eerst openen.

Gerelateerd nieuws

Holiday Park stelt zone rond Sky Scream bijna volledig open

6 juli 2014

Holiday Park sluit achtbaan ‘Superwirbel’

16 oktober 2013

Foto-update vanuit Holiday Park (14 september 2013)

14 september 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020