Het is officieel: Plopsaland De Panne opent houten achtbaan

Gepubliceerd op 29/03/2015 om 18:10

De geruchten waren er al een hele tijd, maar nu is het ook bevestigd: Plopsaland De Panne opent in 2016 een houten achtbaan. Het park plaatste het ontvangstbewijs van de bouwaanvraag deze avond op Facebook.

Hoewel het pretparkseizoen 2015 voor Plopsaland De Panne pas volgend weekend start, denkt het park al aan het daaropvolgende seizoen. Plopsaland opent in 2016 een houten achtbaan. Een exactere openingsdatum is nog niet bekend. Het wordt de tweede houten achtbaan in België.

Dat Plopsaland De Panne in 2016 een nieuwe, grote outdoorattractie ging bouwen was al geruime tijd bekend. Dat het een achtbaan, meer bepaald een houten achtbaan, zou worden, werd pas deze avond bevestigd door een foto op Facebook. Plopsa deelde het ontvangstbewijs van de bouwaanvraag met de hele wereld. De bouwaanvraag werd ingediend op 24 maart 2015.


(foto: Plopsa)

Het is nog niet bekend welk bedrijf de achtbaan zal bouwen, welk thema hij zal krijgen en wat de precieze locatie is. Mogelijk wordt de achtbaan gethematiseerd naar Heidi, het figuurtje dat sinds enkele jaren in handen is van Studio 100 en sinds kort op tv te zien is met nieuwe afleveringen. Dat liet Steve Van den Kerkhof, de CEO van Plopsa, afgelopen week weten aan Looopings.

Een aankondiging met meer informatie zou snel volgen, zo liet Van den Kerkhof ook weten aan de Nederlandse pretparksite.


Gerelateerd nieuws

Veel nieuwtjes op de Plopsa Fanday

4 oktober 2012

Beste herfstvakantie ooit voor Plopsaland De Panne

3 november 2014

Plopsaland De Panne maakt zich klaar voor een zomer vol evenementen!

28 juni 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020