Het is officieel: Plopsaland De Panne opent houten achtbaan

Gepubliceerd op 29/03/2015 om 18:10

De geruchten waren er al een hele tijd, maar nu is het ook bevestigd: Plopsaland De Panne opent in 2016 een houten achtbaan. Het park plaatste het ontvangstbewijs van de bouwaanvraag deze avond op Facebook.

Hoewel het pretparkseizoen 2015 voor Plopsaland De Panne pas volgend weekend start, denkt het park al aan het daaropvolgende seizoen. Plopsaland opent in 2016 een houten achtbaan. Een exactere openingsdatum is nog niet bekend. Het wordt de tweede houten achtbaan in België.

Dat Plopsaland De Panne in 2016 een nieuwe, grote outdoorattractie ging bouwen was al geruime tijd bekend. Dat het een achtbaan, meer bepaald een houten achtbaan, zou worden, werd pas deze avond bevestigd door een foto op Facebook. Plopsa deelde het ontvangstbewijs van de bouwaanvraag met de hele wereld. De bouwaanvraag werd ingediend op 24 maart 2015.


(foto: Plopsa)

Het is nog niet bekend welk bedrijf de achtbaan zal bouwen, welk thema hij zal krijgen en wat de precieze locatie is. Mogelijk wordt de achtbaan gethematiseerd naar Heidi, het figuurtje dat sinds enkele jaren in handen is van Studio 100 en sinds kort op tv te zien is met nieuwe afleveringen. Dat liet Steve Van den Kerkhof, de CEO van Plopsa, afgelopen week weten aan Looopings.

Een aankondiging met meer informatie zou snel volgen, zo liet Van den Kerkhof ook weten aan de Nederlandse pretparksite.


De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne vernieuwt menukaart Restaurant Prinsessia

3 november 2018

Winter Plopsaland officieel geopend door Gert Verhulst

8 december 2013

Plopsaland De Panne bereidt zich voor op nieuw seizoen

13 maart 2016

Mayaland Indoor vanaf dit weekend opnieuw open

9 januari 2019

Nieuwe ontwerpen Plopsa Hotel tonen kamers vol Studio 100-details

7 januari 2019

Plopsa-parken maken toegangsprijzen 2019 bekend

7 januari 2019