Het Plopsa-theater is officieel geopend!

Gepubliceerd op 14/07/2013 om 19:10

Vandaag werd in Plopsaland De Panne het gloednieuwe Plopsa-theater geopend. In bijzijn van heel wat burgemeesters van Vlaamse steden en gemeenten en natuurlijk Modest en Samson en Gert werd het gloednieuwe Plopsa-theater officieel geopend.

Plopsa-theater
Om van Plopsaland De Panne een ‘all weather’-bestemming te maken, wil Plopsa de komende jaren een subtropisch zwembad, een hotel én een theater openen. Die laatste is afgelopen weekend geopend. Het theater zal voornamelijk gebruikt worden voor de parkshows, maar ook voor externe shows zoals de ‘Samson en Gert kerstshow’.

Er zijn exact 1406 luxe theaterzeteltjes waarin de bezoekers kunnen genieten van een show op het 540 vierkante meter grote grote podium. De artiesten kunnen zich backstage ontspannen in een van de twee groepsloges of drie privéloges én op vraag van Gert Verhulst in de green-room.

De bouw
Begin 2012 werd ‘De vergulde fazant’, het groepsrestaurant, afgebroken om in december van dat jaar plaats te maken voor de bouw van het Plopsa-theater. Eerst werden de tribunes geplaatst, daarna werd de theaterzaal van de foyer gescheiden. Later werd ook een Kiosk gebouwd, waarop de parkshows plaatsvinden tijdens de bouwperiode. Net voor de seizoensstart, eind maart, werd begonnen met de vorm van de gevel. Sindsdien werd er vooral gewerkt aan het decoreren en de binnenafwerking.

De opening
Op zondag 14 juli was het eindelijk zover. Na maanden van hard werken werd het splinternieuwe Plopsa-theater officieel geopend. In bijzijn van meneer de Burgemeester van ‘Samson en Gert’ en 58 Vlaamse collega’s werd het lintje doorgeknipt. Hiermee is het grootste, nieuwste en modernste theater aan de Belgische kust geopend.

Het theater biedt plaats aan 1406 mensen en kan geboekt worden door externe bedrijven. De foyer kan een leuke plaats vormen voor bijvoorbeeld een walking dinner en de theaterzaal is uitermate geschikt voor shows en persconferenties of voorstellingen.

“Het wordt all-round gebruikt: voor eigen parkshows met Studio 100-artiesten, voor Studio 100-producties zoals de ‘Samson en Gert kerstshow’ , maar ook externe partijen kunnen de theaterzaal en foyer huren. Het nieuwe theater biedt ook talrijke mogelijkheden voor de B2B-markt.”, legt Algemeen Directeur Steve Van den Kerkhof uit.

Foto’s

Gerelateerd nieuws

Krokusvakantie met Kaatje en Ketnet Musical in de Plopsa-parken

28 februari 2019

Willy Sommers onthult ster op Walk of Fame

7 oktober 2015

Koen Crucke onthult 16e ster op Walk of Fame in Plopsaland

21 december 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020