Vandaag, 3 november 2013, is het exact drie jaar geleden dat de Plopsa-groep het Duitse pretpark Holiday Park overkocht. Nu kennen we het park vooral van topachtbaan 'Expedition GeForce', het nieuwe themagedeelte Majaland en de prachtige nieuwe ingang! Wij gaan graag nog eens terug in de tijd en overlopen nog eens wat er in die drie jaar gebeurd is.  "> Vandaag, 3 november 2013, is het exact drie jaar geleden dat de Plopsa-groep het Duitse pretpark Holiday Park overkocht. Nu kennen we het park vooral van topachtbaan 'Expedition GeForce', het nieuwe themagedeelte Majaland en de prachtige nieuwe ingang! Wij gaan graag nog eens terug in de tijd en overlopen nog eens wat er in die drie jaar gebeurd is.  "> Vandaag, 3 november 2013, is het exact drie jaar geleden dat de Plopsa-groep het Duitse pretpark Holiday Park overkocht. Nu kennen we het park vooral van topachtbaan 'Expedition GeForce', het nieuwe themagedeelte Majaland en de prachtige nieuwe ingang! Wij gaan graag nog eens terug in de tijd en overlopen nog eens wat er in die drie jaar gebeurd is.  ">

Holiday Park drie jaar in handen van Plopsa

Gepubliceerd op 05/11/2013 om 09:13

Afgelopen weekend was het exact drie jaar geleden dat de Plopsa-groep het Duitse pretpark Holiday Park overkocht. Nu kennen we het park vooral van topachtbaan ‘Expedition GeForce’, het nieuwe themagedeelte Majaland en de prachtige nieuwe ingang! Wij gaan graag nog eens terug in de tijd en overlopen nog eens wat er in die drie jaar gebeurd is: de dingen die iedereen weet, maar ook de kleinere, subtiele veranderingen die Plopsa doorvoerde in het park.

Op 3 november 2010, afgelopen zondag exact drie jaar geleden, maakte Plopsa rond 19u bekend dat het het Duitse pretpark Holiday Park, op zo’n 2,5 uur rijden van de Belgische grens, had overgekocht. In het persbericht dat de Plopsa-groep toen verstuurde liet het weten dat het in 2014 maarliefst 25 miljoen euro geïnvesteerd zal hebben in het park.

Wolfgang Schneider, vroegere Managing Director van Holiday Park (november 2010):
Ik ben blij dat ik het park kan overdragen aan een professionele organisatie als Plopsa die alles in het werk zal stellen om het park nog te laten groeien.

Holiday Park vòòr de overname door Plopsa

We blikken even terug naar het jaar 2010. Toen maakte ‘Holly’s wilde autofahrt’ zijn eerste ritjes en heropende het restaurant ‘Camp Kitchen’, nabij ‘Expedition GeForce’. Tijdens de winter van 2010 werd het park hier en daar opgeknapt, maar niet getransformeerd naar een Plopsa-park, zoals wat Plopsa in 1999 deed met het Meli-Park (nu Plopsaland De Panne).


Wolfgang Schneider en mascotte Holly tijdens de opening van ‘Holly’s wilde autofahrt’

2011: het jubileumjaar

In 2011 vierde Holiday Park zijn 40e verjaardag. Oorspronkelijk bevatte het 70.000 vierkante meter grote park enkel een sprookjestuin, maar tegenwoordig vinden we er heel wat leuke attracties en beslaat het park zo’n 400.000 vierkante meter.

Onder de slogan ‘Vier met ons mee!’ startte Holiday Park op 16 april 2011 aan zijn 40e seizoen. Het park presenteerde toen enkele nieuwe shows, de succesvolle ‘Summernights’ met de acteurs van ‘Das Haus Anubis’ en Halloween met de Pompoenkoning.


op warme dagen zorgen de ‘Tanzenden fontänen’ voor verfrissing

Net voor de zomer opende Holiday Park de nieuwe attracties ‘Tanzenden fontänen’, ‘Flip der grashüpfer’ en ‘Holly’s fahrschule’. De vrijevaltoren ‘Free fall tower’ kreeg het thema van de Duitse serie ‘Das Haus Anubis’.

2012: nieuwe ingang en Majaland

2012 was tot nu toe hét jaar van vernieuwing voor Holiday Park. Tijdens de winterperiode van 2011 werd de oude ingang, gelegen langs de straatkant, afgebroken. Aan de kant van de parking werd dan een gloednieuwe ingangszone geopend. Op het plein vind je een informatiepunt, een Meeting Point, een fontein en een riviertje met bruggetjes erover.


sinds 2012 kom je Holiday Park binnen via deze ingang

Op de plaats van de oude ingang opende het nieuwe themagedeelte Majaland. In tegenstelling tot Mayaland in Plopsaland De Panne is het tien attracties tellende gebied niet overdekt. In het themagedeelte vinden we sinds 2013 ook een nieuw restaurant.

In totaal investeerde Plopsa in 2012 zo’n negen miljoen euro in Holiday Park.

2013: Maja-restaurant en nieuwe shows

Sinds 23 maart kan je in Holiday Park lekker en uitgebreid eten in Majaland. Tussen de tien attracties vinden we nu ook een grote boomstam en een terras. In het Maja-restaurant kan je terecht voor frituurgerechten, hamburgers, desserts en frisdranken.


Maja-restaurant in themagedeelte Majaland

Naast de opening van het Maja-restaurant werd het park hier en daar nog wat opgeknapt. De promenade aan waterattractie ‘Donnerfluss’ werd, door de afbraak van de ‘Aquascope’ opgefrist, het pad aan ‘Expedition GeForce’ werd betegeld en de ‘Teufelsfässer’ kreeg een Wickie de viking-thema. Aan de nieuwe ingang werd de verlichting opgeleukt met ‘maskers’ van Maja de bij, Tabaluga en Wickie de viking.

2014: nieuwe ‘thrill coaster’

In de zomer van 2013 maakte Holiday Park bekend dat het één jaar later een spectaculaire ‘thrill coaster’ zal openen. De achtbaan zal de bezoekers aan een snelheid van 100 km/h het 50 meter hoge parcours laten ontdekken. Naast de achtbaan zal er op het pleintje ervoor ook een horecapunt en een toilettenblok openen. Dit hele project zal zo’n acht miljoen euro kopen.


Holiday Park opent in de zomer van 2014 een ‘thrill coaster’

Gerelateerd nieuws

‘Expedition GeForce’ opnieuw de beste stalen coaster van Europa

7 maart 2013

Plopsa-parken maken toegangsprijzen 2019 bekend

7 januari 2019

Eigen abonnementen voor Plopsa Indoor Coevorden en Holiday Park

9 december 2012

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020