Holiday Park Fanday: nieuwe kettingmolen en meer

Gepubliceerd op 17/10/2015 om 11:27

Op de Holiday Park Fanday die vandaag in Holiday Park plaatsvond, werden tijdens een presentatie enkele nieuwigheden bekend gemaakt. Het gebied rond Sky Fly zal uitgebreid worden met onder andere een nieuwe attractie.

Al voor de 4e keer organiseerde fansite Holly-Info in samenwerking met Plopsa een fanday in het park. De 60-tal aanwezigen werden deze ochtend verwelkomd met een ontbijt en een ritje op Expedition GeForce voor openingstijd.

Rond de middag verzamelde iedereen in restaurant Casa Palatina voor een presentatie met parkmanager Bernd Beitz en CEO Steve Van den Kerkhof. Tijdens de presentatie werden naar goede gewoonte enkele nieuwigheden voorgesteld.

Sky Fly Airshow

Deze zomer opende op de plaats van de voormalige Bounty Tower een spectaculaire vliegtuigmolen. In november zal het gebied rond Sky Fly gethematiseerd worden naar het vliegthema. Je zal er kunnen kennis maken met de geschiedenis van de luchtvaart: van de allereerste vliegtuigen tot de stuntvliegtuigen. De attractie Balloon Race zal nieuwe kleuren en decoratie krijgen.

Op het plein komen ook een nieuwe attractie (een kettingmolen), een horecapunt, een winkeltje en een toiletblok. De nieuwe kettingmolen krijgt een Da Vinci-stijl en zal aangekleed worden met witte zeilen en houten balken.

Shows en entertainment

Holiday Park viert volgend jaar zijn 45ste verjaardag en dat zal het hele jaar gevierd worden. Er zal, net zoals in Plopsaland De Panne, dagelijks een parade door het park rijden. De waterski show op het meer zal vernieuwd worden.

Vanaf volgend jaar zal er op het podium op het Platz der Fontänen geen Maya Show meer te zien zijn. In de plaats komt er wel een dagelijkse figurenshow met Maya, Wickie, Heidi en Tabaluga.

Het park stopt met de dierenshows van Diana Antoine. Tot dit jaar verzorgde zij de Lady Fakir Show, Festival der Tiere en Die kleine Gänseparade.

Prijzen en openingstijden

De toegangsprijzen zullen volgend seizoen ongewijzigd blijven. De prijs van de Holiday Park Jaarkaart, het abonnement van het park, zal zelfs iets goedkoper worden.

In Holiday Park zal seizoen 2016 van start gaan op zaterdag 19 maart. Op zaterdagen 23 en 30 juli en op 6, 13, 20 en 27 zijn er nocturnes en is het park open tot 22u30. Ook tijdens Halloween plant het park weer nocturnes: op 8, 14, 15, 21, 22, 29 en 31 oktober 2016 zal het park geopend blijven tot 23u. Op dinsdag 1 november sluit het park het seizoen weer af.

Overige

Tijdens de presentatie werd bekend gemaakt dat Dino Splash eigenlijk bedoeld was voor Holiday Park. De attractie met drie waterglijbanen opende afgelopen zomer in Plopsa Coo. Het is niet uitgesloten dat Holiday Park in de toekomst een gelijkaardige attractie krijgt.

Bronnen: Holiday Park, Holly-Info

Foto's

Gerelateerd nieuws

14e titel beste achtbaan van Europa voor Expedition GeForce

13 september 2015

Holiday Park opent indoorgebied voor het eerst tijdens de winter

20 september 2019

Foto-update vanuit Holiday Park (14 september 2013)

14 september 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020