Holiday Park investeert 25 miljoen euro in hotel en nieuwe attracties

Gepubliceerd op 07/04/2019 om 11:59

De Plopsa Group heeft grootse plannen met Holiday Park. Het Duitse Plopsa-park krijgt de komende jaren een eigen hotel en verschillende nieuwe attracties, goed voor een investering van 25 miljoen euro.

Holiday Park investeert de komende vijf jaar 25 miljoen euro in onder meer een hotel en een vernieuwde Wickie-zone. Daarnaast wordt wildwaterbaan Donnerfluss komende winter omgebouwd tot de Dino Splash. De plannen werden vandaag voorgesteld tijdens de openingsceremonie van Holiday Indoor, een overdekt themagebied met 7 attracties.

De opening van de eerste nieuwigheid staat gepland voor 2020. Dan moet de vernieuwde rapid river Donnerfluss de deuren openen en varen bezoekers er langsheen tientallen beelden en animatronics van dino’s. De kostprijs van deze vernieuwing bedraagt 5 miljoen euro.

Lees ook: Nieuw indoorgebied Holiday Park feestelijk geopend

Het Holiday Park Hotel zal vergelijkingen vertonen met het Plopsa Hotel in De Panne

Uitbreiding Wickieland

De bestaande zone rond Wickie de Viking zal er vanaf 2021 helemaal anders uitzien. Het themagebied in het midden van het park wordt uitgebreid met een disk’o coaster van de Italiaanse bouwer Zamperla waarbij bezoekers op een ronddraaiende schijf snelheden tot 70 km/h halen. Verder komt er een splash battle van Mack Rides en een waterspeeltuin. Het gaat om een investering van 10 miljoen euro.

De vernieuwde Wickie-zone zal zich uitstrekken tot het bestaande Verkeerspark, dat na dit seizoen de deuren sluit. De bestaande boomstamattractie Wickie Splash blijft en wordt in de vernieuwde zone geïntegreerd.

Hotel

Het grootste deel van de investering gaat naar een eigen hotel voor Holiday Park. Het hotel, waarvan de bouw over een 2-tal jaar moet beginnen, zal over 80 kamers, een restaurant en zwembad beschikken. Welk thema het hotel zal krijgen, is nog niet bekend.

De afgelopen jaren opende Holiday Park de lanceerachtbaan Sky Scream (2014), de thrill-ride Sky Fly (2015) en themagebied The Beach (2016) met twee nieuwe attracties. Afgelopen zomer werden de 7 nieuwe attracties van Holiday Indoor in gebruik genomen.

Gerelateerd nieuws

Holiday Park klaar voor griezelig Rocking Halloween

28 september 2016

2019 brengt heel wat nieuwe evenementen voor de Plopsa-parken

25 december 2018

45 jaar Holiday Park met nieuw logo en terugkeer Holly

30 november 2015

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020

Plopsa breidt uit: nieuw indoorpretpark op komst in Tsjechië

10 maart 2020

Plopsaqua De Panne gaat sauna verhuizen

13 januari 2020

Nieuw indoorgebied Holiday Park feestelijk geopend