Holiday Park investeert 3 miljoen euro in nieuwigheden

Gepubliceerd op 27/03/2015 om 16:39

Morgen, zaterdag 28 maart, opent Holiday Park opnieuw z’n deuren. De voorbije maanden werd er echter niet stilgezeten in het park: de wachtrij van Sky Scream werd gethematiseerd en er wordt gebouwd aan een nieuwe attractie.

Gisteren vond er in Holiday Park, het Duitse Plopsa-park, een persconferentie over het nieuwe pretparkseizoen plaats. Het park investeerde in de thematisatie van de wachtrij van Sky Scream en in een nieuwe attractie op de locatie van de Bounty Tower. De nieuwe attractie opent deze zomer.

Plopsa investeerde in totaal zo’n 3 miljoen euro in het park. Naast nieuwe attracties wordt er dit seizoen ook ingezet op evenementen en vernieuwingen die het park op lange termijn tot een succes moeten houden.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
Onze investeringen hebben Holiday Park een nieuw gezicht gegeven. De stijging van de bezoekersaantallen is daar een mooie bevestiging van.

Sky Scream: fase 3

Afgelopen winter is de spectaculairste attractie van het park, Sky Scream, volledig afgewerkt. De eerste fase (bouw achtbaan) werd in april vorig jaar voltooid. Op 15 juli 2014 werd ook het plein voor de attractie feestelijk geopend. Nu wordt de derde fase afgerond: de gedecoreerde wachtrij. De wachtrij vormt op zichzelf ook een attractie en is gethematiseerd naar een horrorlaboratorium met animatronics, licht- en geluidseffecten.

Sky Fly

Dé grote nieuwigheid voor seizoen 2015 is Sky Fly: een interactieve attractie waar bezoekers plaatsnemen in een vliegtuigje en tijdens het ronddraaien ook overkop gaan indien ze dat willen. De attractie is 22 meter hoog en telt twaalf vliegtuigjes. Holiday Park betaalde 2 miljoen euro voor de attractie.

Ook deze attractie zal gebouwd worden in enkele fases. De opening van de attractie staat gepland voor 1 juli. De decoratie van de attractie en het plein errond zal tegen 2016 afgewerkt zijn.

Bernd Beitz, parkmanager Holiday Park:
Door zijn interactiviteit is Sky Fly perfect voor alle doelgroepen van Holiday Park. Alle kleine en grote avonturiers vanaf 1,25m zullen de attractie erg leuk vinden.

Casa Palatina

Holiday Park verrast zijn bezoekers dit jaar ook op culinair vlak. Het park bouwde restaurant Pfalzgraf, nabij Donnerfluss, om tot een Italiaans restaurant. Casa Palatina biedt plaats aan 550 gasten en beschikt ook over een grote vergaderzaal met moderne apparatuur. Het interieur en het assortiment is te vergelijken met dat van Mr. Spaghetti in Plopsaland De Panne.

Evenementen

Op vlak van evenementen wordt Summer Xmas het hoogtepunt. Van 10 tot 23 augustus verandert het park in een zomers winter wonderland met tropische muziek, kerstliedjes en een dagelijkse parade met fantasierijke kostuums en rendieren. Op enkele dagen is het park langer open en is er vuurwerk.

Het park viert vanaf dit seizoen op een andere wijze Halloween. Het ruilt het kindvriendelijkere Halloween in voor een aangepast Rocking Halloween-concept met twee Scare Zones voor bezoekers ouder dan 16 jaar. Meer info over de evenementen vind je hier.

Holiday Park is vanaf zaterdag 28 maart 2015 opnieuw geopend voor het publiek. Op zondag 29 maart is het park afgehuurd.

Gerelateerd nieuws

Schrijf je in voor de ‘HoPa previewday’!

8 februari 2013

Holiday Park opent uitgiftepunt van Görtz Bakery en Starbucks

4 maart 2015

Eerste decoratie nieuwe zone Holiday Park onthuld

14 februari 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020