Holiday Park kondigt nieuwe attracties aan tijdens fanday

Gepubliceerd op 30/10/2017 om 19:31

Holiday Park pakt volgend jaar uit met een nieuw indoorgedeelte, inclusief achtbaan en een unieke carrousel. Dat werd vandaag bekend gemaakt tijdens de Holiday Park Fanday.

Enkele dagen voor het afsluiten van seizoen, heeft Holiday Park meer tekst en uitleg gegeven over de plannen voor het nieuwe themagebied Holiday Indoor. Dat gebeurde door Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof, parkmanager Coen Van der Tas en Bernd Beitz tijdens de Holiday Park Fanday.

Hoewel seizoen 2017 komende woensdag pas afgesloten wordt, mocht het park nu al meer bezoekers ontvangen dan vorig jaar, toen er zo’n 600.000 gasten langskwamen. De highlights dit jaar waren de nieuwe zone The Beach – die vorig jaar tijdens de Fanday gepresenteerd werd – en de vernieuwde Halloween Fright Nights, waarvan de drie voorbije avonden al 30% meer bezoekers konden lokken.

Holiday Indoor

Volgende zomer opent het park 7 nieuwe overdekte attracties in het thema van Heidi, Tabaluga en Mia & me. Eén van die attracties is de nieuwe junior coaster Tabaluga The Ride (werktitel) met aangepaste trein in de vorm van een slee. Tabaluga The Ride wordt een kopie van de Wickie-achtbanen uit Plopsa Indoor Hasselt, Coevorden en Majaland Kownaty.

In Holiday Indoor komt ook een bijzondere carrousel te staan: eentje van het type WindstarZ, een recent attractietype van Zamperla waarin je plaatsneemt in een windvliegtuigje. De molen is vrij uniek in Europa en zelfs op wereldvlak: enkel in Ierland en de Verenigde Staten staan enkele exemplaren.


Links: WindstarZ van Zamperla, rechts: indeling Holiday Indoor

Het terrein aan het Platz der Fontänen waar de 12 meter hoge hal zal komen, wordt eerst verder vrijgemaakt zodat de bouw van Holiday Indoor – goed voor een investering van 7,5 miljoen euro – zo snel mogelijk kan beginnen. De opening staat op de planning voor de zomer van 2018.

Tabalugas Abenteuer

De rustige bootvaart Tabalugas Abenteuer (Tabaluga’s Avontuur) zal volgend seizoen niet meer openen. Mogelijk om plaats te maken voor het geplande waterpark dat op die plaats gebouwd zal worden. De attractie was één van de eersten die vernieuwd werden na de overname van Holiday Park door Plopsa eind 2010. In 1974 werd de attractie geopend onder de naam Kanalfahrt “Anno Tobak”.

Andere nieuwigheden

  • Het nieuwe theater in Holiday Indoor vormt in 2018 het decor voor een nieuwe figurenshow met onder andere Mia van Mia & me. Omdat het rode podium op het Platz der Fontänen deze winter verdwijnt, zal die show van april tot net voor de zomer op het podium in Base Camp plaatsvinden.
  • De geplande speeltuin in het dit jaar geopende gebied The Beach zal in 2018 alsnog geopend worden.

Gerelateerd nieuws

Opening Holiday Indoor ligt vast, hotel en waterpark volgen

20 mei 2018

Al 18.000 bezoekers voor winteropening Holiday Indoor

8 januari 2020

Holiday Park start met afwerking nieuw indoorgebied

1 juli 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020