Holiday Park kondigt nieuwe attracties aan tijdens fanday

— Gepubliceerd op 30/10/2017 om 19:31 —

Holiday Park pakt volgend jaar uit met een nieuw indoorgedeelte, inclusief achtbaan en een unieke carrousel. Dat werd vandaag bekend gemaakt tijdens de Holiday Park Fanday.

Enkele dagen voor het afsluiten van seizoen, heeft Holiday Park meer tekst en uitleg gegeven over de plannen voor het nieuwe themagebied Holiday Indoor. Dat gebeurde door Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof, parkmanager Coen Van der Tas en Bernd Beitz tijdens de Holiday Park Fanday.

Hoewel seizoen 2017 komende woensdag pas afgesloten wordt, mocht het park nu al meer bezoekers ontvangen dan vorig jaar, toen er zo’n 600.000 gasten langskwamen. De highlights dit jaar waren de nieuwe zone The Beach – die vorig jaar tijdens de Fanday gepresenteerd werd – en de vernieuwde Halloween Fright Nights, waarvan de drie voorbije avonden al 30% meer bezoekers konden lokken.

Holiday Indoor

Volgende zomer opent het park 7 nieuwe overdekte attracties in het thema van Heidi, Tabaluga en Mia & me. Eén van die attracties is de nieuwe junior coaster Tabaluga The Ride (werktitel) met aangepaste trein in de vorm van een slee. Tabaluga The Ride wordt een kopie van de Wickie-achtbanen uit Plopsa Indoor Hasselt, Coevorden en Majaland Kownaty.

In Holiday Indoor komt ook een bijzondere carrousel te staan: eentje van het type WindstarZ, een recent attractietype van Zamperla waarin je plaatsneemt in een windvliegtuigje. De molen is vrij uniek in Europa en zelfs op wereldvlak: enkel in Ierland en de Verenigde Staten staan enkele exemplaren.


Links: WindstarZ van Zamperla, rechts: indeling Holiday Indoor

Het terrein aan het Platz der Fontänen waar de 12 meter hoge hal zal komen, wordt eerst verder vrijgemaakt zodat de bouw van Holiday Indoor – goed voor een investering van 7,5 miljoen euro – zo snel mogelijk kan beginnen. De opening staat op de planning voor de zomer van 2018.

Tabalugas Abenteuer

De rustige bootvaart Tabalugas Abenteuer (Tabaluga’s Avontuur) zal volgend seizoen niet meer openen. Mogelijk om plaats te maken voor het geplande waterpark dat op die plaats gebouwd zal worden. De attractie was één van de eersten die vernieuwd werden na de overname van Holiday Park door Plopsa eind 2010. In 1974 werd de attractie geopend onder de naam Kanalfahrt “Anno Tobak”.

Andere nieuwigheden

De beste kortingen voor Holiday Park

Gerelateerd nieuws

Holiday Park plant ‘Holiday Indoor’ met 7 nieuwe attracties

25 juli 2017

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

Plopsa heeft nieuw voorstel voor Plopsaqua Haßloch

26 juli 2017

Attractie Octopus uit Plopsa Coo duikt op in Frankrijk

23 maart 2018

PlopsaFUN Magazine volledig vernieuwd en boordevol nieuws

16 maart 2018

Plopsaland De Panne vernieuwt Halloween met eerste Scare Nights

5 maart 2018