Holiday Park pakt dit jaar uit met Sky Fly

Gepubliceerd op 08/02/2015 om 09:02

Holiday Park opent dit jaar een Sky Fly-attractie op het plein waar tot vorig seizoen de Bounty Tower stond. De opening ervan staat gepland op 1 juli.

De grote nieuwigheid die Holiday Park komend seizoen presenteert is een spectaculaire vliegtuigmolen. In die attractie kunnen bezoekers plaatsnemen in een vliegtuigje dat, indien ze dat willen, een aantal keer overkop zal gaan. De bouwer van deze Sky Fly-attractie is Gerstlauer, die in 2009 ook al Anubis The Ride leverde in Plopsaland De Panne. Het park heeft 2 miljoen euro uitgetrokken voor deze nieuwigheid. De arm van de attractie is 30 meter lang en de attractie zelf zal 22 meter hoog zijn.

Bernd Beitz, parkmanager Holiday Park:
Deze attractie is de perfecte aanvulling van ons bestaande attractieaanbod. Ik kijk uit naar de reacties van de bezoekers!

Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa:
Met deze constante en vernieuwende investeringen willen we de aantrekkelijkheid van Holiday Park elk seizoen verhogen. Dankzij de nieuwe achtbaan Sky Scream vorig jaar en de Sky Fly dit jaar verwachten we een groot aantal bezoekers.


(foto: Plopsa)

De attractie zal gebouwd worden op de plaats waar tot vorig seizoen de Bounty Tower stond. Die attractie werd onlangs na 20 jaar verkocht en afgebroken omdat die niet meer aan de eisen van het park voldeed. Dat volledige gebied zal gedecoreerd worden naar het thema ‘vliegen’, waar de Balloon Race (die ook in dat gebied staat) perfect bij past. Volgens een concepttekening die vanochtend bekend gemaakt werd, zou er (onder voorbehoud) op het plein ook een groene hangar, een parachute en enkele luidsprekers komen. De bouw van de attractie zou zeer binnenkort beginnen, de thematisatie zal pas in 2016 klaar zijn.

Een officiële naam voor de attractie is er nog niet, maar op de concepttekening is het woord ‘airshow’ meermaals te zien. De attractie zal voor bezoekers open zijn vanaf 1 juli 2015.

bron: persbericht Holiday Park

Gerelateerd nieuws

‘Summernights’ en ‘Happy Halloween’ dit jaar in Holiday Park

8 januari 2013

Nieuwe toegangsprijzen voor de Plopsa-parken in 2013

24 december 2012

Namen nieuwe attracties Holiday Park bekend

26 februari 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020