Holiday Park pakt dit jaar uit met Sky Scream en The Talking Dead

Gepubliceerd op 20/04/2014 om 13:22

Holiday Park opende op 12 april opnieuw z’n deuren voor het publiek. Het park presenteert dit seizoen heel wat nieuwigheden, zoals Sky Scream en de Wickie splash. Maar ook de waterski stuntshow is grondig aangepast en heet nu The Talking Dead.

Voor het 43ste seizoen op rij gingen vorig weekend de poorten van Holiday Park opnieuw open. De afgelopen maanden is er in het park niet stilgezeten. De grootste en opvallendste nieuwigheid is natuurlijk Sky Scream, de voor Europa unieke achtbaan. Sinds 12 april kunnen bezoekers plaatsnemen voor een ritje op de achtbaan, die overigens nog niet volledig afgewerkt is. De achtbaan zelf is klaar, maar pas deze zomer plant Plopsa de opening van het themagedeelte en horecapunt Fear Snack. In april 2015 opent er nog een horecapunt, een winkel en een sanitair blok.

Het park pakt dit jaar ook uit met een volledig vernieuwde boomstamattractie. In de Wickie splash varen de bezoekers doorheen een echt vikingdorp met de welgekende huisjes. Ook nieuw dit jaar is de waterski stuntshow. Sinds 1990 worden er dagelijks spectaculaire stunts uitgehaald op het grote meer van het park. Dit jaar heet de show Hollywood’s Talking Dead en is er onder andere een Jetovator te zien.

Andere nieuwtjes
Holiday Park introduceert dit jaar ook een nieuw soort ticket, waarmee bezoekers bij vijf attracties via een verkorte wachtrij van de attractie kunnen genieten. De zogenaamde Holiday Park Express Pass kost 29 euro en wordt aanvaard bij Anubis free fall tower, Expedition GeForce, Donnerfluss, Sky Scream en de Wickie Splash.

In het Holiday Park museum staat voortaan ook een deel van de trein van Superwirbel, de achtbaan die tot vorig jaar in het park stond. Het museum is ook aangevuld met twee beelden van de oude parkfiguur Holly en een beeld van Teufelsfässer, die nu de Wickie splash is.

Bij Tabalugas abenteuer zijn alle 2D-figuren vervangen door 3D-beelden. In Burg Falkenstein worden de bezoekers vanaf nu regelmatig opgeschrikt door acteurs. Aan de ingang is er op iedere lantaarnpaal een logo van Sky Scream gekleefd op één van de drie lampen en zijn er nieuwe vlaggen, waar ook Sky Scream op staat. In de souvenirshops wordt er nu ook merchandising van Sky Scream verkocht. Je kan onder andere t-shirts, placemats en pennen kopen.

Foto’s

 

 

   

   

Video

Gerelateerd nieuws

Holiday Park krijgt award voor parkshow

4 september 2012

Holiday Park drie jaar in handen van Plopsa

5 november 2013

‘Expedition GeForce’ opnieuw verkozen tot beste achtbaan van Europa

10 september 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020