Volgend jaar opent er in Holiday Park, het Duitse pretpark dat sinds 2010 eigendom is van de Plopsa-groep, een nieuwe achtbaan. Fans speculeerden al een tijdje op pretparkfora, maar nu heeft Plopsa die geruchten bevestigd doormiddel van een persbericht.  "> Volgend jaar opent er in Holiday Park, het Duitse pretpark dat sinds 2010 eigendom is van de Plopsa-groep, een nieuwe achtbaan. Fans speculeerden al een tijdje op pretparkfora, maar nu heeft Plopsa die geruchten bevestigd doormiddel van een persbericht.  "> Volgend jaar opent er in Holiday Park, het Duitse pretpark dat sinds 2010 eigendom is van de Plopsa-groep, een nieuwe achtbaan. Fans speculeerden al een tijdje op pretparkfora, maar nu heeft Plopsa die geruchten bevestigd doormiddel van een persbericht.  ">

Holiday Park pakt in 2014 uit met gloednieuwe achtbaan!

Gepubliceerd op 26/08/2013 om 13:46

Volgend jaar opent er in Holiday Park, het Duitse pretpark dat sinds 2010 eigendom is van de Plopsa-groep, een nieuwe achtbaan. Het zal een gelanceerde achtbaan worden van de Amerikaanse bouwer Premier Rides.

Volgende zomer zal Holiday Park een splinternieuwe gelanceerde achtbaan zal openen. De achtbaan zal een maximale snelheid hebben van 100 km/u en het hoogste punt zal gelegen zijn op zo’n 50 meter hoogte. Het hele project zal Plopsa zo’n 8 miljoen euro kosten.

De achtbaantrein zal zowel voorwaarts als achterwaarts over het parcours razen. In de baan, die tot 3,5 G-krachten zal halen, zit onder andere een ’twisted heartline roll’. Holiday Park is het eerste Europese pretpark waar dit type achtbaan zal komen.

Bernd Beitz, parkmanager Holiday Park:
De bouw van deze attractie is een verdere stap in de ombouw van het park. We zijn blij met de komst van deze nieuwe attractie, waarop achtbaanfans lang gewacht hebben. Het is een mooie aanvulling voor het park.

De afgelopen jaren investeerde Plopsa heel wat in het park, waaronder een nieuwe ingang en een nieuw themagedeelte rond Maja de bij. Naast deze nieuwe achtbaan die volgend jaar zal openen, telt het park momenteel nog drie andere achtbanen: ‘Expedition GeForce’, ‘Superwirbel’ en ‘Holly’s wilda autofahrt’.

De voorlopige openingsdatum is gepland voor juli 2014.

Foto’s

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Video

De nieuwe achtbaan is te vergelijken met de achtbaan in dit filmpje.

Gerelateerd nieuws

Ook Holiday Park organiseert evenement voor abonnees

30 juli 2015

Plopsa-parken maken toegangsprijzen 2019 bekend

7 januari 2019

Holiday Park Fanday: nieuwe kettingmolen en meer

17 oktober 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020