Holiday Park past logo opnieuw aan

Gepubliceerd op 26/01/2017 om 18:08

Holiday Park heeft opnieuw z’n logo aangepast. Het logo werd niet volledig vernieuwd: de naam van het park staat nog steeds in het bekende Plopsa-lettertype.

Het gaat om de vierde logowijziging sinds Plopsa het Duitse park eind 2010 overnam. Tijdens het eerste openingsjaar onder Plopsa (2011) werd het logo – dat het park sinds 1991 gebruikte – behouden. In 2012 kreeg Holiday Park een volledig nieuw embleem in dezelfde stijl als de logo’s van de andere Plopsa-parken.

Ook de andere Plopsa-parken kregen in 2012 een nieuw logo. Koning Plopsa was toen nergens nog te bespeuren. Hetzelfde gebeurde ook met Holiday Park: daar werd Holly uit het logo gehaald. In de plaats kwamen de toegangspoort en gevelrijen die deel uitmaken van de in dat jaar geopende ingang.


De evolutie van het Holiday Park-logo. Van links naar rechts: 2012, 2013, 2016

Reeds in 2013 werd het logo voor de eerste keer aangepast. Een groot deel van de huisjes verdween alweer; enkel de toegangspoort bleef. Een in 3D getekende Maya de Bij kwam in de plaats. Vorig jaar werd het logo tijdelijk feestelijker gemaakt en maakte Holly z’n terugkeer, ook in het park. Het park koos er dus niet voor om het in 2013 geïntroduceerde logo opnieuw te gaan gebruiken, maar om het nogmaals aan te passen.

Het aangepaste logo bestaat in twee versies. Beide bevatten ze de figuren Tabaluga, Wickie, Heidi en Maya, maar slechts in één versie komt de toegangspoort nog voor. Opvallend is dat parkmascotte Holly – ondanks zijn terugkeer vorig jaar – niet in het nieuwe logo werd opgenomen.

Plopsa benadrukt wel dat Holly niet verdwijnt na het feestjaar voor 45 jaar Holiday Park. Hij wordt de mascotte van themagebied Airshow ’71, dat vorig jaar opende. Er zijn drie beelden van de groene vogel besteld. Het themagebied is met zijn naam (’71 verwijst naar 1971, het openingsjaar van Holiday Park) net zoals Holly sterk verwant met de geschiedenis van het park.

Holiday Park opent dit jaar een gloednieuwe zone aan de rand van het meer achterin het park. Holiday Beach Club zal bestaan uit drie attracties, waarvan twee nieuwe. Ter promotie van deze nieuwigheid lanceert het park ook enkele nieuwe visuals.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Geslaagd verlengd weekend voor Holiday Park

19 mei 2015

Bouw Sky Fly in Holiday Park nu echt begonnen

17 juni 2015

Plopsa past logo Holiday Park aan

25 juni 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020